thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Believe.

Publicerad 2011-11-30 18:57:32 i Japansk musik.,

Konbanwa! :)

Det pågår nedräkning för fullt i mitt huvud, nu är det bara 4 veckor kvar! Det närmar sig med stormsteg och jag blir mer och mer nervös för varje dag som går, haha. Jag längar så mycket att jag knappt står ut just nu!

Idag har jag jobbat 6:30-13:30. Härligt att sluta tidigt även om det inte är riktigt lika roligt att börja så tidigt. Sen var jag hem en sväng och vilade lite innan jag gick hem till mor och far och fixade lite Japan-saker. Kom hem igen för en stund sen så nu blir det en dusch och sen ska jag bädda ner mig i soffan och mysa lite. Är fortfarande rätt slut om dagarna pga hostan som fortfarande inte vill ge med sig helt, men det går iaf åt rätt håll.

Så fruktansvärt bra! :)
Arashi - Believe


Toy soldier.

Publicerad 2011-11-29 17:45:43 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Inatt har jag sovit så himla dåligt. För det första så gick jag och la mig lite för sent och där får jag ju skylla mig själv men sen har jag legat och vridit och vänt på mig hela natten och inte lyckats sovit många timmar alls. Så för tillfället är jag helt slut och ska lägga mig i soffan nån timme innan jag pluggar lite japanska. Så mycket mer än det tänker inte jag göra idag. Ska iaf försöka att komma i säng i tid ikväll eftersom jag öppnar på förskolan imorgon och då måste jag gå upp redan klockan fem, med andra ord alldeles för tidigt.God morgon måndag!

Publicerad 2011-11-28 08:39:58 i Allmänt.,

Ohayou! :)

Idag är det inte mindre än en månad kvar tills jag sätter mig på flygplanet som tar mig först till London, sedan HongKong och tills sist slutdestinationen Fukuoka, Japan. Förstår ni hur mycket jag längtar?!

I helgen har jag varit ute på äventyr, haha. Eftersom man inte alltid kollar rätt på tidtabeller till tågen så visade det sig ju att det inte gick något tåg tio över fem i lördags och nästa gick inte förens halv tio och så länge orkade inte jag och Katarina vänta. Efter några telefonsamtal fick vi iaf låna en bil av min syster. Så när klockan närmade sig sex åkte vi ifrån Gävle i totalt mörker mot Ockelbo. Det är bland det värsta jag har gjort. Det var verkligen hemskt att köra i mörkret på motorvägen och sen genom skogen, slipper jag gör jag aldrig om det haha. Väl i Ockelbo lagade vi lite mat och kikade på film. Det kom även lite fler folk. En trevlig kväll helt enkelt och det var jag väl värd efter isolering i en vecka och en skräckfärd i bil, haha.

På söndagen åkte jag tidigt tillbaka till Gävle, i spöregn! Det var inte mycket roligare än mörkret och den här gången var jag faktiskt själv i bilen också. Men jag överlevde iaf. Det blev lite hjälp med upplockning hos syster och Johan som precis flyttat till radhus. Sen hem och plocka lite i min lägenhet, det är så skitigt här! Efter det gick jag hem till mamma och fick i mig lite mat innan vi tog bussen hem till syster igen och fick adventsfika.

En mysig helg som faktiskt inte är slut för min del. Förskolan jag vikarierar på har planeringsdag och då är jag ledig. Skönt när man är vikarie! Extra bra eftersom min hosta är kvar så kanske den har gett med sig lite mer tills imorgon, jag håller åtminstonde tummarna för det.

Idag har jag tvättstugan, jag ska även städa klart i lägenheten. En promenad ska det nog bli också, måste komma igång igen. Sen hoppas jag pappa har tid att hjälpa mig idag att fixa en del som är kvar tills jag åker till Japan. Vill ha färdigt det så fort som möjligt.

Fina pojkar i KAT-TUN! :)


God morgon lördag!

Publicerad 2011-11-26 09:32:09 i Allmänt.,

Ohayou! :)

Fortfarande är den dumma hostan kvar. Men som tur är har jag varit hos läkarn i torsdags och då fick jag en starkare hostmedicin utskriven och som tur är hjälper en hel del, inte mot all hosta men mot det värsta iaf. Det är så skönt!

Idag, efter en veckas isolering, ska jag åka till Ockelbo, till Katarina. Eftersom hon jobbar idag ska vi mötas på stationen fem och ta tåget tillsammans. Så fram tills det blir jag nog soffliggande, är inte helt pigg än som sagt och ska ju orka vara vaken ikväll också.

Arashi, min nya kärlek. Speciellt Aiba som står i mitten.
Snygga killar!Bartender

Publicerad 2011-11-25 18:32:36 i J-drama.,

Konbanwa! :)

Bartender är ett j-drama med bland annat Aiba Masaki, från Arashi. Det handlar om en bartender, Sasakura Ryu (Aiba), som återvänder från Paris och aldrig med tänker jobba som bartender. Tills han träffar Kurushima Miwa. Tack vare henne återfår han sitt självförtroende och börjar om på nytt.

Detta är faktiskt bättre än vad det låter som. Redan efter första avsnittet var jag fast och sen dess tog det mig inte många timmar innan jag hade kollat genom hela dramat. Aiba Masaki är perfekt som bartender, snygg och lugn bakom bardisken, glad och lite halvdum i vanliga livet. Jag hade hoppats på ett lite bättre slut men en sak jag har insett med både j-drama och k-drama är att sluten oftast inte är så bra som jag vill att dom ska vara. Så jag har slutat tänka så mycket på det nu.Saigou no yakusoku

Publicerad 2011-11-23 23:11:23 i J-drama.,

Konbanwa! :)

Saigou no yakusoku är en japansk film som handlar om fem unga män som blir fast i en byggnad som hotas sprängas. Under 90 minuter får vi följa hur dom kämpar mot människorna som placerat bomben på byggnadens översta våning och deras kamp för att få alla de andra gisslan att bli fria.

Jag var lite tveksam i början, det var lite segt. Men filmen växte och slutet var verkligen oväntat men otroligt bra. De fem unga männen spelas av medlemmarna i Arashi vilket var anledningen till att jag bestämde mig för att kolla. Jag är inte besviken på nån av dom även om jag inte är så förtjust i Nino (som satt i övervakningsrummet och skötte allt sådant) men jag har inte gillat så mycket annat han gjort heller. Helt klart sevärt även om man inte är ett Arashi-fan som jag.In my head.

Publicerad 2011-11-22 08:47:58 i Koreansk musik.,

Ohayou! :)

Hemma idag igen och inte blir det något bättre. Hostar fortfarande massor och näsan är ännu mer täppt än igår. Hur ska det här bli? Jag vill jobba nu så att tiden går framåt! Ca 36 dagar framåt med andra ord.

CN Blue - In my head

Yamada Taro Monogatari.

Publicerad 2011-11-21 19:43:50 i J-drama.,

Konbanwa! :)

Yamada Taro Monogatari handlar om Yamada Taro, en stipendieelev på den fina skolan Ichinomiya Private Senior High School. Taro är snygg, bra på sport och har bra betyg. Han verkar perfekt men sanningen är att han är extremt fattig. Taro bor i ett fallfärdigt hus med sin mamma och 6 yngre syskon. För att tackla alla problem som dyker upp har han till sin hjälp sina vänner Mimura Takuya och Ikegami Takako.

Jag har rätt höga förhoppningar om det här dramat, varför vet jag inte. Men handlingen har allt för att jag skulle bli intresserad. Tyvärr lever det inte riktigt upp till mina förväntningar. Jag hade hoppats på att det skulle vara lite med djupt, att man skulle gå djupare in på känslor och så. Men trots det är det ett helt klart sevärt drama, även om det inte är ett av de första jag skulle rekommendera.Ready or not?

Publicerad 2011-11-21 11:47:59 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Idag är jag hemma från jobbet, den dumma hostan vill inte ge med sig så jag får typ inte sova någonting alls. HUr jobbigt som helst. Näsan börjar täppa igen den med. Jag som inte har tid att vara sjuk just nu! Tyvärr blir jag hemma imorgon med.

Jag ska åtminstonde försöka hitta ork till att plugga lite japanska och gå och handla, annars har jag ingen frukost imorgon och det är ju aldrig roligt. Resten av dagen får jag väl spendera i soffan som de senaste dagarna, suck!

Snygga pojkar i Super Junior.


Muscle girl!

Publicerad 2011-11-21 11:42:52 i J-drama.,

Konnichiwa! :)

Muscle Girl! handlar om Azusa, det enda barnet till ägaren av en prowrestling klubb. När hennes far, ägaren, dör av sjukdom måste Azusa ta över klubben, som redan har stora skulder och är på gränsen till att stängas ner. För att göra saker ännu värre lämnar deras domare klubben. Den desperata Azusa stöter då på en koreansk man, Yoo Ji Ho. Hon övertalar honom att vara deras domare för en dag och inser inte att han är en superstar i Korea och även i Japan.

Det här kunde vara hur bra som helst, men tyvärr så är det inte det. Anledningen till att jag kollade klart var för att Lee Hong Ki, sångare i FT Island, spelar Yoo Ji Ho. Jag har ju nämnt tidigare att jag bara älskar honom. Så hade det inte vara för Hong Ki hade jag aldrig kollat klart och det säger väl rätt så mycket. Kolla bara om du är ett fan av Lee Hong Ki, annars är det inte mycket att ha.Super Junior Mystery 6

Publicerad 2011-11-21 09:33:46 i K-drama.,

Ohayou! :)

För någon vecka sedan kom jag på den otroligt dumma idéen att kolla på Super Junior Myster 6. Anledningen till att jag ville se den var ju självklart att det var hela Super Junior som var med. Men varför var det tvungen att vara så läskigt!? Jag höll på att dö i varenda avsnitt tror jag och sova kunde jag inte efteråt heller, haha.

Myster 6 är en skräckmocumentary. Handlar om gruppen Super Junior med Donghae som huvudperson. När han börjar drömma massor av konstiga drömmar tar bandet hjälp och det installeras kameror som fångar spöken på bild. Det är en massa läskiga saker som händer. Man får följa Super Junior när dom försöker ta reda på varför det spöka i deras lägenhet.

Egentligen ska det nog inte vara alltför läskig men är man som mig och är livrädd för spöken och sånt så är det otroligt svårt att inte bli rädd av det här. Så vidare bra gjord är inte Mystery 6 utan anledningen till att jag tittade är som sagt för att det var Super Junior som var med. Är man inte ett fan av dom bör man inte titta då jag tror att man inte riktigt kommer uppskatta allt på rätt sätt. Men är man som mig, ett stort fan, då tycker jag absolut att man ska titta. Bara man gör det mitt på dagen i ett ordentligt upplyst rum...Day by day

Publicerad 2011-11-20 14:06:07 i Koreansk musik.,

Konnichiwa! :)

Hostan är ännu värre idag och ännu mera gratis.
Bara att komma och hämta nu, jag vill bli av med den så fort som möjligt, haha!

Jag har tillbringat några timmar med japanska plugg nu så min hjärna har lagt av och vill inte samarbeta. Tar därför en paus och kollar på lite bra drama avsnitt tror jag. Har inte ork till så mycket mer faktiskt, inge pigg alls.

Låten som fick mig att fastna för k-pop.
BigBang - Haru haruIn my own world.

Publicerad 2011-11-19 14:48:14 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Några saker avprickade på min att göra lista för idag. Skönt! Bara att fortsätta med resten så man kan slappa resten av kvällen hemma hos mor och far. Nästa grej blir lite japanska plugg.One time, I wanna be on top of the world.

Publicerad 2011-11-19 08:43:38 i Koreansk musik.,

Ohayou! :)

Jag tror jag håller på att bli tokig. Varför ska jag alltid få en sån hemsk hosta? Igår natt låg jag vaken hur länge som helst och bara hostade och likadant var det nu inatt. Det är inte det minsta roligt. Även nu sitter jag och hostar så mycket så det känns som om lungorna är på väg upp. Är det någon som vill ha min hosta så är den gratis, jag lovar!

Idag ska jag försöka greja lite här hemma och lite inför Japan. Igår var det 40 dagar kvar till jag åker så det börjar närma sig nu. Men jag har fortfarande lite praktiska saker att fixa innan det är helt klart och jag kan sätta mig på planet mot min framtid. Jag ska även försöka plugga lite japanska idag, har verkligen inte pluggat så mycket som jag skulle behövt men nu är det nog dags att sätta igång. Inte roligt att inte kunna göra sig förståd alls när jag väl kommer dit, japanerna är ju inte vidare bra på engelska haha.

Bjuder på en toppenbra låt av en av mina favoritgrupper.
FT Island - Love love love


Poseidon update!

Publicerad 2011-11-17 18:31:06 i K-drama.,

Konbanwa! :)

För några dagar sen kollade jag klart på Poseidon som jag har skrivit om här.Tänkte att jag skulle uppdatera lite om vad jag tyckte om det.

Som sagt så blev jag helt kär i det redan från första avsnittet och jag blev inte besviken på resten av avsnitten. Det var en intressant handling och intressanta karaktärer. Det är väldigt viktigt för att jag ska gilla något drama. Gärna en riktigt hunk med också och det var det verkligen och då tänker jag självklart på Choi Si Won. Det enda jag blev lite besviken på var faktiskt slutet, vilket jag inte brukar bli. Det känns som om det ska komma en säsong till eftersom det var otroligt många frågor som inte blev besvarade. Mer tänker jag inte avslöja för det är ju inte vidare snällt mot andra som tänker titta.

Så sammanfattningsvis är det ett drama jag rekommenderar starkt. Alla borde titta på det oavsett om man gillar poliser och sånt. Otroligt bra och man är fast till sista minuten av det sista avsnittet. Jag höll på att bli tokig när jag var tvungen att vänta på nästa avsnitt, haha.Anledningen till att jag började kolla.
Synd bara att man inte får se dom där musklerna, det hade jag sett fram emot.And it's over and over.

Publicerad 2011-11-17 17:46:41 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Jag har fått en så hemsk hosta så det känns som om jag håller på att hosta upp lungorna hela tiden, inte roligt!
Det konstiga är att det började igår kväll och att det vart så jobbigt på en gång, vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.
Förmodligen kan jag bara vänta på att det går över men det är inte vidare roligt att gå och jobba när man bara hostar, tur det är fredag imorgon och sen helg.
Dessutom har jag bytt bort min 9-17 tid till 6:30-14 så då slutar jag tidigt. Härligt!

I tisdags var jag på Twiday på SF bio.
För er som inte vet vad det är så var det ett Twilight-maraton med de tre första filmerna och sen tio minuter över tolv, alltså efter midnatt visades den fjärde filmen, Breaking Dawn part 1, som egentligen inte hade premiär förens igår, onsdag.
Måste säga att det var himla trevligt men jag var lite besviken på den nya filmen, hade hoppats på lite mer.
Jag tänker inte säga mer än så om den för det finns förmodligen några av er som vill se den så jag ska inte förstöra något för er.

Nu ska jag ta och laga lite mat och sen ska jag bädda ner mig i soffan.
Sen blir det en tidig kväll så jag orkar upp alldeles för tidigt för att hinna till jobbet i tid.

Min nya förälskelse, SuG.
Ett japanskt visual kei band. Super bra!Hana kimi remake 2011

Publicerad 2011-11-14 19:56:38 i J-drama.,

Konbanwa! :)

Hana Kimi är en remake på det populära dramat Hanazakari no kimitachi e från 2007.Ashiya Mizuki har åkt tillbaka till Japan från Kalifornien där hon är uppväxt. Anledningen är att hon blivit kär i den höjdhoppande Sano Izumi när han var på ett träningsläger i USA. Han har tyvärr slutat hoppa efter en olycka. Eftersom Ashiya vill att Sano ska börja hoppa igen låtsas hon vara en kille och börjar i Sanos skola, där det självklart bara går killar. Ashiya får till och med dela rum med Sano. Följ en resa genom sport, vänskap och kärlek.

Eftersom jag även har sett orginalet så har jag en del att jämföra med. Det är svårt att säga vilket som är bäst eftersom det skiljer sig lite åt i handlingen, inge mycket men lite detaljer och så. Jag gillar skådespelarna mer i remaken än i orginalet så det är ett stort plus. Annars är det ett sevärt drama som det är värt att lägga ner tid att titta på men inget sådär superduperbra.

Måndag!

Publicerad 2011-11-14 15:13:14 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Nu tar vi nya tag, det går åt rätt håll nu.

Den här veckan kommer bli rätt soft.
Jobbade idag 6:30-14:00, sen är jag ledig tis-ons och jobbar tors-fre.
Skönt!
Anledningen till att jag är ledig nu i två dagar är för att jag ska på Twiday på SF med Katarina.
Ska bli så grymt roligt!
Hoppas bara den nya filmen är lika bra som de andra, har rätt höga förväntningar faktiskt.

Nu ska jag ta tag i lite saker som måste göras, bl.a. städning och diskning...
Haha.Fly!

Publicerad 2011-11-12 09:15:55 i Koreansk musik.,

Ohayou! :)

Super Junior K.R.Y - Fly
Super Junior K.R.Y är en undergrupp till Super Junior och består av medlemmarna KyuHyun, Ryeowook och Yeesung.Fredag!

Publicerad 2011-11-11 21:08:30 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Ibland funderar jag på om någon bytt hjärna med mig, iaf delvis.
Just nu längtar jag supermycket efter snö, kyla och en riktig vinter.
Kan ni förstå att någon som hatar det så mycket som jag gör faktiskt kan längta till det?
Jag undrar ibland hur det står till i huvudet på mig, haha.

Har haft en jobbig och stressig vecka, därav den dåliga uppdateringen.
Jag har inte haft vidare mycket energi till att göra annat än det nödvändiga.
Men nu är det äntligen helg och dags för mig att ladda upp batterierna så hoppas jag att nästa vecka blir bättre.

Nu är det dags för lite fredagsmys till senaste avsnittet av The Vampire Diaries.

I like!
Snyggingar i CN Blue.

MBLAQ Sesame player.

Publicerad 2011-11-09 17:24:38 i K-drama.,

Konnichiwa! :)

För någon dag sedan roade jag mig med att titta på MBLAQ Sesame Player. (13 avsnitt.)
En korensk variety show med kpop-gruppen MBLAQ.
Ingen speciell handling förutom en "stinkande intervju", meningslösa lekar och massor av roliga klipp.
En riktigt bra show som verkligen får en att skratta.
Men för att man ska förstå lite måste man nog ha tagit reda på vilka medlemmarna i bandet är, då blir det ännu roligare.
Det enda som jag tyckte var lite tråkigt var att maknae Mir inte var med.
Han hade haft operation och behövde vila väldigt mycket.
Men trots att jag tycker Mir är den roligaste av dom alla som lyckades de andra fyra killarna (Joon, G.O, Seungho, Thunder) att roa mig till massor av skratt.


Seriekväll! :)

Publicerad 2011-11-05 20:15:56 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Nu tänker jag lägga mig i soffan och kolla ikapp lite serier.
Har inte riktigt haft tid att kolla så mycket den här veckan.
Först ut är det Poseidon (som jag skrivit om här), sen blir det The Vampire Diaries och sist Glee.
Sen får vi se om jag orkar titta på något mer, jag har ju en tendens att somna runt klockan tio fast det är helg, haha.

Ha en bra lördag kväll allihop!Moreugesseo!

Publicerad 2011-11-04 15:32:41 i Koreansk musik.,

Konnichiwa! :)

Bara för att det är fredag  tycker jag att det passar med den här låten.
Den är så bra och jag blir alltid på så bra humör när jag ser just det här uppträdandet för dom ser så himla lyckliga ut.
Dessutom tänker jag alltid på en sak en av mina kompisar sa "Den där dansen, den ser rätt gay ut va?".
Jag blir bara så full i skratt för hon har faktiskt ganska så rätt.
Men vad gör det när jag blir så glad av den.

MBLAQ - I don't know


Perfection.

Publicerad 2011-11-02 18:27:19 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Idag har jag varit i full gång sen klockan ringde 05:20 imorse.
Det är först nu som jag har haft tid att sätta mig ner en stund.
Först var det jobb 6:30-13:30 och efter det tränade jag, sen har jag fixat lite här hemma och även varit och handlat.
Nu hade jag tänkt att jag skulle plugga lite japanska, måste ju friska upp minnet med det lilla jag kan för nu är det inte så lång tid kvar (mindre än två månader!!!!).It's over.

Publicerad 2011-11-01 18:28:12 i Koreansk musik.,

Konbanwa! :)

Här har det varit alldeles för tyst i alldeles för många dagar!
Jag ska nu inte ta och skylla på något annat än att jag faktiskt inte har haft tid, den vanliga anledningen.
Och idag har jag ingen lust att skriva supermycket så därför bjuder jag på lite bra musik istället.

Super Junior - It's you

Teen Top - Beautiful girl


U-KISS - Miracle


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela