thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Samurai Deeper Kyo.

Publicerad 2013-02-17 12:59:00 i Manga/Anime.,

Hej! :)

Är som sagt inne i en period med mycket manga och anime och den senaste anime serien jag kikat färdigt på är Samurai Deeper Kyo. Det finns även en manga med samma namn.
 
 
Samurai Deeper Kyo utspelar sig under Edo-perioden (1603-1868) i Japan och följer DemonÖga Kyo, en fruktad samurai som söker efter sin riktiga kropp efter att hans själ har blivit fast i hans rivals kropp, Mibu Kyoshiro. På sin resa får Kyo sällskap av prisjägaren Shiina Yuya, arvtagaren till Tokugawa shogunate Benitora och Sanada Yukimura, en rival till Tokugawa.
 
Jag läste mangan för flera år sedan och fastnade för den direkt. Tog mig inte många dagar att ta mig igen alla böckerna. Dock så imponerar inte animen lika mycket, rätt långtråkig och inte så mycket som händer. Så jag rekommenderar att läsa mangan men animen kan man hoppa över.
 
 

Codename: Jackal

Publicerad 2013-02-14 14:23:50 i K-film.,

Hej! :)

Idag har jag kikat på den koreanska filmen Codename: Jackal. 
 
 
En inte så smart kvinnlig mördare blir anlitad till att döda en populär artist. Mördaren kidnappar artisten och försöker döda honom på det sättet som kunden har krävt, men polisen anländer...
 
Ska väl börja med att säga att filmen är en komedi och inte så allvarlig som det låter. Efter att ha sätt den här filmen har Kim Jae Joong (artisten) helt vunnit över mig på sin sida. Jag var inte så förtjust i honom förut. Men här gör han sin roll bra och att han dessutom ser superbra ut gör det hela bara bättre. Dock är jag inte så imponerad i övrigt. Handlingen och skådespelarna har möjligthet till att göra filmen bra, men det känns som om det inte satsades tillräckligt med pengar vilket drar ner betyget betydligt. Dock värt att se om man har lite tid över, eller bara är ett fan av Jae Joong.
 

Still alive.

Publicerad 2013-02-14 00:00:35 i Allmänt.,

God morgon! :)

Kan det bli nå bättre när man ställer sig på vågen och den äntligen visar neråt igen? Nu visade den på en vikt lägre än jag har varit på flera år, så himla underbart!!!
Nu ska jag njuta av min frukost och sedan blir det skola. Dagens träningen får bli en springtur då gymmet har stängt på torsdag, tur jag har lärt mig att gilla att springa lite :)
 
 

One shot!

Publicerad 2013-02-12 10:13:15 i Koreansk musik.,

Hej! :)
 
Jag måste bara berätta hur kär jag är just nu. En av mina absoluta favoritgrupper när det kommer till k-pop, B.A.P, har precis släppt en ny singel och äntligen är dom tillbaka där dom var i början när det kommer till musiken. Senaste singlarna har inte riktigt imponerat på mig, men nu är jag glad och lycklig. Den här kommer spelas på repeat hela kvällen nu!
 
B.A.P - One shot 
 

It's not enough.

Publicerad 2013-02-12 00:16:03 i Allmänt.,

Hej! :)

Man ska väl skriva lite här med. Har liksom glömt bort bloggen nu i någon vecka. 
 
Sitter just nu och äter lite frukost och ska sen ta mig iväg till skolan. Efter det blir det ett pass på gymmet. Sen kan resten av dagen/kvällen spenderas med både manga och anime med gott samvete. Jag är inne i en sån där period där jag försöker läsa och se allting samtidigt så mycket ta och försöka avsluta lite saker så det blir lite ordning. Haha. Tänkte dock ta och skriva ett inlägg senare idag om vad jag läser, vilken anime jag ser och vad jag kikar på för drama för tillfället :)
 
 

Steps to love.

Publicerad 2013-02-06 00:07:26 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag som var så lycklig över att det var varmt och sol i helgen är inte lika lycklig nu. Det regnar lite för tillfället och är rätt kallt, dock regnet som tur är sluta till på eftermiddagen. Hoppas solen kommer snart igen!
 
Idag blir det skola, köp av gymkort och så klart ett pass på gymmet. Jag längtar! Har verkligen saknat att gå till gymmet och träna. Det har blivit så mycket promenader och jogging här för mig då det är enkelt och gratis, men nu blir det annat! Ska bli så härligt.
 
Bild på mig från igår, min nya Facebook-profilbild :D
 

And then I'll shine bright.

Publicerad 2013-02-02 16:41:39 i Allmänt.,

God kväll! :)
 
Jag kom just hem från en otroligt rolig kväll med bra människor. Först blev det yakiniku till middag och sedan vidare till Round One och massor av spel och skoj i tre timmar. Kan det bli bättre? Känner att denna lördag verkligen har gett mig en massa energi. Så himla bra.
 
Underbara mat! <3
 
Sötaste Julie! :D
 
Nu ska jag kika på ett drama avsnitt innan jag kryper ner i sängen och laddar batterierna till imorgon, vad som händer då vet jag dock inte. God natt! 
 
 

Let's fly, up in the sky!

Publicerad 2013-02-02 04:40:33 i Allmänt.,

Hej! :)

När man vaknar upp för första gången på länge av att det är för varmt i rummet, då är det helt underbart. Tog mig ut på en joggingtur, har suttit en stund på balkongen i solen och ska strax iväg på en promenad med Lili. Kan man börja sin lördag på ett bättre sätt? :)
 
 

Be original.

Publicerad 2013-02-01 16:32:11 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag ska strax krypa ner i sängen och sova. Ska bli så skönt att slippa att gå upp till skolan, så jag längtat efter helg. Idag är jag extra trött då jag har varit till en japansk high school och pratat lite engelska. Komma dit som blond utländsk, alla vänder sig om och stirrar och blir förvånade. Rätt roligt men samtidigt så konstigt. Det är något av det jag finner mest förvånande här, att alla blir så till sig när dom ser att du inte är japan, vilket syns tydligt speciellt om du är blond. Det är nog något jag aldrig kommer vänja mig vid. 
 
Låter denna bild och fina budskap avsluta den fredag. God natt!
 
 

Animal.

Publicerad 2013-02-01 00:06:27 i Allmänt., Japansk musik.,

Hej! :)

Startar man sin fredag med så här bra musik så kan det inte bli annat än en bra fredag.
 
GENERATIONS (from Exile Tribe) - Animal 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela