thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Love dust.

Publicerad 2012-03-31 01:59:18 i Koreansk musik.,

God morgon! :)

Det här är förmodligen det sista jag skriver på två veckor. Jag flyttar till min nya lägenhet idag och får inte internet förens om två veckor. Bara så ni vet varför det är så tyst här.

Bjuder er på en låt som verkligen fick mig att bli glad. Så himla bra!
BigBang - Love dust
Hur länge tänker dessa killar att fortsätta vara så himla underbara? Haha.


Fredag imorgon...

Publicerad 2012-03-29 15:51:43 i Allmänt.,

God kväll! :)

Ännu en sen kväll här i Fukuoka, men det är typ då jag har den enda tiden att skriva något här.

Idag har jag varit och fått mina nycklar till min alldeles egen lägenhet! Så himla skönt! Efter skolan imorgon blir det med hjälp av Lyda flytta av väskor, på lördag flyttar jag helt. Ska bli himla skönt att komma bort från elevhemmet. Jag vill ha mitt eget kök och så vidare.

Efter det var vi några som gick till en park och bara var i solen, så himla bra väder här nu. Runt 17 grader varmt och strålande sol, nästan sommar ju ;P Lite senare mötte jag upp några andra och gick och åt middag på en izakaya. Trevligt!

Har även skrivit mitt tal, eller det som jag ska säga efter att jag får mitt diplom imorgon. Det är ju min sista dag på Genki JACS, den första skolan jag har gått på. Sen har jag en och en halv vecka ledigt innan jag börjar min andra skola där jag kommer vara i ett år minst. Lite spännande!

Så här ser mitt rum ut för tillfället...


Let me hear you voice.

Publicerad 2012-03-29 00:44:50 i Allmänt.,

God morgon! :)

Hur underbart är det inte att vakna upp till ännu en dag med sol och värme?
Jag njuter för fullt av vädret här i Fukuoka för tillfället. Känns inte alls som om det bara är slutet av mars, det skulle inte vara i närheten av så här varmt hemma i Sverige nu. Jag försöker ta tillvara på det så mycket jag kan, helt underbart!!

En annan rolig sak är att igår när jag började kolla på ett nytt drama (Ohitorisama) så insåg jag hur mycket japansk gramatik jag faktiskt kan. Jag kände igen så himla mycket av. Det är grymt roligt! En annan sak vara att soundtracket till dramat är en av mina favoritlåtar, och jag hade ingen aning om det! Haha.

BigBang - Koe wo kikasete (Låt mig höra din röst)

Shake it up!

Publicerad 2012-03-27 13:23:23 i Allmänt.,

God kväll! :)

Jag tror att mina fötter kommer ta död på mig snart, haha. Har gått alldeles för mycket idag i alldeles för fel skor. Men det var så underbart skönt väder att det bara inte gick att sitta inne och göra ingenting. Men jag skulle ha haft andra skor...

Jag och Lyda har varit överallt och ingenstans idag. Starbucks, shopping, middag, inköpt en futon. En futon är en typisk japanskt säng, typ som en madrass på golvet men den är lite speciell. Det är iaf vad jag tänker sova på i min lägenhet. Så mycket billigare än att köpa en säng! Härligt att det är avklarat. Nu är det inte så mycket mer jag kan göra innan jag flyttar. Förutom att packa alla mina väskor... Det kommer ta sin lilla stund men det tänker jag roa mig med imorgon.

Tror jag är lite kär i dessa killar just nu.
SHINee.



Ny vecka, nya tag.

Publicerad 2012-03-26 12:55:45 i Allmänt.,

God kväll! :)

Ny vecka, nya tag.
Jag har verkligen tagit det lugnt i helgen och inte gjort något som inte behövdes göras.

Lördag var det mycket fix med lägenheten. Skrev kontraktet, fixade internet och köpte tvättmaskin och kylskåp. Här i Japan finns det inte kylskåp i lägenheten utan det måste du köpa själv. Tvättmasking finns inte heller i källaren som vi är vana med i Sverige. Så antigen köper du en själv eller så får du går till en "tvättomat". Men det har jag ingen lust med så jag köpte en tvättmaskin också. Båda två på en secondhand shop för under 2000 kr samanlagt. Lagomt pris tycker jag. Efteråt åkte jag och Aimee in till Tenjin och kikade runt lite på priser på köksutrustning och sånt innan vi mötte upp Lyda och Rae för lite middag. Vi åkte till en izakaya i Tojinmachi som Aimee's roommate äger. Hade en riktigt trevlig lördag kväll och kom inte hem alldeles för sent, var hemma strax efter tolv.

Söndag blev det att kliva upp tidigt igen. Klockan elva skulle Aimee och jag vara på secondhand shoppen igen och betala våra saker, vi hade ju inte tillräckligt med pengar på oss på lördagen. Efter det passade vi på att ta en promenad runt området där vi kommer bo i ett år eller mer. Hittade ett stort köpcentra så passade på att kolla lite där också. Efter det så åkte jag hem bara och tog det lugnt. Laddade batterierna för denna vecka. Kan behövas, har en hel del som ska göras.

Idag fick jag tillbaka resultatet från testet vi gjorde i fredags. 75% fick jag vilket betyder att jag fick stanna kvar i min klass och inte hoppa ner en. Alla i klassen fick vara kvar. Så himla skönt! Nu är det även bara en vecka kvar på Genki JACS, den första skolan. Kommer kännas lite konstigt att inte gå dit nå mer. Först blir det en och en halv veckas lov och sen börjar jag min nya skola. Så konstigt!

I brist på annan bild, jag idag.


Mitt i natten!

Publicerad 2012-03-23 17:01:00 i Allmänt.,

God kväll! :)

Testet är nu äntligen över och jag behöver inte oroa mig för vad som händer på skolan förens på måndag vilket är så otroligt skönt. Nu kan jag ta tag i lite andra saker som måste fixas. Jag får tillgång till min lägenhet på torsdag, vilket är helt underbart. Jag vill verkligen flytta nu! Jag vill ha mitt eget kök, mitt eget allt.

Jag är otroligt trött just nu och klockan är ett på natten. Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg så ni vet att jag överlevde testet...



SHINee is back! :D

Publicerad 2012-03-22 13:14:58 i Koreansk musik.,

God kväll! :)

Med ett stort test imorgon, och en massa annat att göra finns det inte riktigt tid till ett långt inlägg just nu.
Jag bjuder er på SHINee's nya låt som äntligen är släppt. Som jag har väntat!

SHINee - Sherlock

Plugg, plugg, plugg!

Publicerad 2012-03-21 13:29:42 i Allmänt.,

God kväll! :)

Visst är det väl roligt när lärarna berätta att du ska ha ett stort test på hela boken om några dagar? Det är precis det som hände idag. På fredag ska jag ha ett test på hela textboken, tolv kapitel. Jag kan mycket redan men jag hatar när jag inte har tillräckligt med tid att förbereda mig på. Så idag och imorgon är det bara plugg som gäller. Jag vill verkligen inte kugga på testet, det betyder att jag inte kommer få gå vidare till nästa bok...



 

Sol!

Publicerad 2012-03-21 00:09:21 i Allmänt.,

God morgon! :)

Att vakna till sol utanför fönstret är väl aldrig fel?
Nu ska jag ta och göra mig ordning för skolan.
Får se om jag har något intressant att berätta senare idag.



Spring Day.

Publicerad 2012-03-20 15:43:33 i Allmänt.,

God kväll! :)

Klockan här borta i Japan börjar närma sig midnatt och jag borde verkligen sova. Men först tänkte jag slänga in ett inlägg om dagen.

Här i Japan är det röd dag idag, någon form av Spring Day. Iaf, vid elva möttes vi utanför skolan för att gå till Maizuri Park där vi delades in i lag. Japaner och elever blandat. Vi fick en stund på oss att lära känna varandra och äta lunch. Efteråt blev det frågesport. Tyvärr vann inte mitt lag... Haha. Gjorde mig inget eftersom första priset var att gå och äta sushi. Jag gillar inte alls sushi som ni alla vet.

Det var en rolig dag med massor av skratt och prat på både engelska och japanska. Det var soligt så jag är till och med lite röd i ansiktet. Hur ofta händer det innan mars är slut i Sverige? Typ aldrig. Hur härligt som helst med vår!

Gruppfoto som vanligt när det är sånt här.


Lite nytt.

Publicerad 2012-03-19 15:15:48 i Allmänt.,

God kväll! :)

Jag har äntligen tagit mig tid till att fixa designen här på bloggen. Det har behövts ett bra tag nu. Är rätt så nöjd, men kommer säkert hitta små fel som behöver fixas senare. Säg till om ni hitta några.

Pluggat har jag gjort också. Känner mig helt slut i huvudet nu så ska kolla på ett dramaavsnitt sen ska jag sova så jag orkar med dagen imorgon också.

Mina skolsaker.

En vanlig måndag.

Publicerad 2012-03-19 13:30:04 i Allmänt.,

God kväll! :)

Idag har jag inte gjort något speciellt alls.
Efter skolan blev det en sväng till Starbucks med Lyda. Börjar bli lite av en daglig rutin nu känns det som. Där gjorde vi läxa och sedan blev det lite kanjiplugg. Efteråt gick vi till Big Camera, en stor elektronikkedja. Kollade lite på elektroniska lexikon. Jag behöver verkligen köpa ett sånt.

Runt fem åkte jag hem. Behövde verkligen komma hem tidigt nån dag ibland. Ladda upp batterierna lite.

Såg dessa i en park i centrum. Säsongen är dock inte riktigt igång än men snart.


 

Memory lane.

Publicerad 2012-03-19 00:07:47 i Koreansk musik.,

God morgon! :)

Såhär på morgonen finns det nästan aldrig något intressant att dela med sig av så vad passar inte bättre med en otroligt bra låt, eller hur? Denna låt lyssnade jag otroligt mycket på i somras så den påminner mig om sommar och Sverige. Perfekt när jag har lite hemlängtan.

B1A4 - O.K.


Tell the DJ "turn it up" and dance a little more.

Publicerad 2012-03-18 13:37:11 i Allmänt.,

God kväll! :)

Söndag kväll redan, helgerna går så himla fort här. Men så är det när man har roligt, eller hur?

Igår var det som sagt shopping på schemat och jag fick med mig lite saker hem. En väska, strumpor, strumpbyxor och en tröja. Helt nöjd med det. Jag letar fortfarande ett par skor dock, men det är svårt att hitta min storlek här i Japan. Annars skulle jag ha hittat ett par skor för länge länge sen. Det finns så grymt mycket fina skor här som vi inte har alls i Sverige.

På kvällen runt klockan åtta var vi ett gäng på nästan 20 personer som samlades och gick och shabu shabu. Hur trevligt som helst! Massor av prat och skratt och tok. Eftersom det var avskedsmiddag för Lili följde vi med henne till bussen efteråt. Så sorgligt att säga hejdå till henne! Men har jag tur är hon tillbaka här i Fukuoka igen i september oktober. Så himla roligt!

Idag har jag inte gjort mycket. Vaknade ganska sent eftersom jag kom hem halv fem imorse... Har varit in till Tenjin och Starbucks för att plugga lite med Lyda och sen åt vi ramen innan jag åkte hem igen. Just nu ligger jag och kollar lite på drama innan det är dags att sova snart igen.

För att det här gör mig glad.


Äntligen helg!

Publicerad 2012-03-17 02:16:44 i Allmänt.,

God morgon! :)

Igår var en konstig dag, hela dagen. Jag var grymt trött på morgonen, höll knappt på att ta mig upp ur sängen. Vet inte riktigt varför, jag var bara otroligt trött. Skolan var okej men lite ledsam. Lili, en tjej som varit här ända sen jag kom och tre månader för, gjorde sin sista dag. Det är så sorgligt att människor man blivit vänner med helt plötsligt bara åker hem igen. Inte är kvar på skolan på måndag. Det var extra sorgligt för att det var Lili, vi har umgåtts så himla mycket och har alltid så himla roligt tillsammans.

Efter skolan blev det en sväng till Starbucks med Lili och Lyda, en hel del prat. En liten shoppingsväng blev det också. Sen åkte jag hem en sväng för att lämna mina skolböcker och byta om till lite finare kläder. Jag skulle på en typ studenfest med Aimee och Cajsa men tyvärr blev planerna ändrade. Aimee fick förhinder och kunde inte komma så jag och Cajsa mötte upp lite annat folk från skolan och gick och gjorde azobihodai istället. Allt du kan spela i tre timmar. Jag var rätt trött och mina tankar var på annat håll men det var roligt iaf. En bra fredagskväll.

Idag är det shopping på schemat. Vi är några stycken som ska åka till några outlet malls och senare på kvällen blir det en riktigt avskedsmiddag för Lili. Hoppas på en underbar lördag och önskar er detsamma.

Gruppfoto från i fredags. Det tas ett sånt varje fredag när folk åker hem.

Wild at heart.

Publicerad 2012-03-16 14:17:00 i Japansk musik.,

こんいちは!

Eftersom jag gav er CN Blue's nya låt imorse passar det ju inte bättre än att jag ger er Arashi's nya låt också. Jag bara älskar den här videon. Jag vill också ha en glittrit tröja!!

Arashi - Wild at heart


Shopping!

Publicerad 2012-03-15 13:04:40 i Kläder/Shopping/Inspiration.,

Konbanwa! :)

Jag har inte gjort sådär speciellt mycket idag, ändå kom jag hem runt halv nio. Efter skolan gick jag med Lili och Lyda till postkontoret och skickade iväg brev till Sverige. Sen gick vi till Starbucks, gjorde läxa och snackade en hel del. Efter det blev det shopping, hittad två par jeansshorts som faktiskt passade mig så köpte dom båda. Lili åkte hem och sen åt jag middag med Lyda innan jag åkte hem.

En rolig sak som jag upptäckte idag är att jag måste ha gått ner rätt mycket här i Japan, storleken på jeansshortsen skulle aldrig ha passa mig innan jag kom hit. Hur roligt som helst ju!


Bad boy

Publicerad 2012-03-15 00:14:12 i Koreansk musik.,

God morgon! :)

Tänkte väl att jag ska ta tag i att uppdatera här också. Just nu sitter jag och äter frukost, ska strax göra mig iordning för skolan. Vet inte vad dagen har att bjuda på efter det.

Men eftersom jag inte har så mycket att bjuda på såhär tidigt på morgonen så bjuder jag på min absoluta favoritlåt för tillfället.

Big Bang - Bad boy

Ha en otroligt bra dag!

Believe.

Publicerad 2012-03-03 16:31:36 i Allmänt.,

God kväll! :)

Varit alldeles för länge sen som jag skrev här nu. Det har varit mycket som hänt här, jag har haft fullt upp varje dag. Inte gjort så mycket nya saker men jag har haft det grymt roligt iaf. Massor av party, umgåtts med härliga människor. Lite bilder som kan beskriva bättre.



 

 







 

Nu ska jag sova. Ska försöka att bli bättre på att uppdatera här!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela