thewindblows

Med en kärlek för Asien!

En lång uppdatering, saknat det?

Publicerad 2012-01-30 13:29:19 i Allmänt.,

God kväll! :)

Det är alldeles för länge sen som jag skrev här. Har varit riktigt dålig på att uppdatera sen jag kom till Japan, eller hur? Jag har som sagt tidigare så mycket att göra om dagarna så när jag kommer hem om kvällarna är jag så himla trött och har för det mesta läxa att göra så det hinns helt enkelt inte med att skrivas någonting. Som tur är så skriver jag dagbok, så jag har allt nerskrivet och nu tänkte jag överföra lite här så ni vet vad som händer.

Mina dagar ser för det mesta ut såhär:
Skolan mellan 9:30-14:30. Då jag bara har fyra lektioner om dagen och de flesta andra har fem eller sex brukar jag vara kvar på skolan, göra min läxa och vänta på att de andra ska sluta. När dom slutat brukar vi hänga kvar på skolan ett tag, gå och shoppa, äta middag eller något sånt. Jag brukar komma hem runt sju-åtta-nio. Beror lite på vad vi gör. Då brukar jag plugga lite till, kolla något dramaavsnitt (kan ju inte hamna efter!) och sova runt elva.

För ca två veckor sen var jag till en onsen (Japanska varma källor) med några från skolan. Det var min första gång på en onsen, så det här med att vara naken bland massa främlingar var lite jobbigt i början, men jag vande mig faktistk rätt snabbt. Kan rekomendera alla som får chansen att besöka en onsen, man känner sig så bra efteråt. Jag sov så otroligt bra natten efter eftersom jag var helt uppvärmd av det varma vattnet och blev rätt sömnig efter några timmar där.

Samma vecka var det Shabu Shabu Party anordnat av skolan och självklart måste man ju testa på. Shabu shabu är lite svårt att förklara men jag ska göra ett försök. På bordet finns som en liten spisplatta med en stor kastrull på med kokade vatten (inte riktigt säker på om det bara är vatten) sen beställer man typ kött, kyckling, grönsaker och så vidare som man kokar i kastrullen. Det går superfort och var faktiskt godae än vad jag trodde det skulle vara. Hade en toppenkväll med roliga människor!

En lördag åkte vi till Canal City (ett stort köpcentrum) för shopping, som det inte blev så mycket av. Det var ett band (Brand New Vibe) som spelade där på en lite scen. Ett rätt nytt band som jag och Helen blev helt kär i. Så himla bra! Vi så dom spela sina låtar tre gånger, köpte deras skiva och fick autografer plus en liten pratstund på dålig japanska och engelska. Men roligt var det och snygga var dom, haha.

Samma helg fast på söndagen var jag på Comic City i Fukuoka Dome. Var inte riktigt som jag hade tänkt mig och jag var inte riktigt på topp. Men trots det hade jag roligt, mycket manga/anime som jag inte hade en aning om vad det var men roligt att kolla ändå.

En kväll efter skolan var jag på en japansk teater (?), Noh heter det. Rätt tråkigt faktiskt, jag fattade noll för dom pratade på gammaljapanska. Inte ens japanerna förstår vad dom säger. Men det var en upplevelse jag nog aldrig kommer göra om.

Genom skolan har jag fått en Language Exchange Partner (LED), Haruka. En otroligt söt japansk tjej som är ett år äldre än mig. Har dock bara träffat henne en gång än så länge, men det kommer absolut bli fler gånger.

I fredags var det Curry Party på skolan. En del lärare, fler LED, gamla elever och nuvarande elever var där. En otorligt bra chans att verkligen prata japanska utanför klassrummet även om det var mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara. Efter två timmar var jag så himla trött i huvudet av japanska och engelska, träffa nya människor och för att inte tala om värmen där inne. Men det var roligt iaf. Vi gick till och med till karaoke med flera av japanerna efteråt.

I lördags åkte jag med några till Marine World. Ett akvarium där vi såg delfin- och sälshow, kollade på massor av fiskar och åt lunch i solen vid havet. Hur mysigt som helst. När vi kom tillbaka till Tenjin åt vi middag, innan vi hamnade på en izakaya (typ en bar) där vi träffade ett gäng japanska tjejer som vi sjöng karaoke med till klockan fem på natten. Så himla roligt!

Det är ungefär vad som har hänt sen jag uppdaterade ordentligt senaste. Jag ska försöka bli bättre så det inte blir så lång inlägg. Det närmsta dagarna ska jag försöka hinna med att lägga upp lite bilder så ni får se, inte bara läsa.

I'm alive!

Publicerad 2012-01-24 13:36:22 i Allmänt.,

Hej! :)

Tycker det är dags för en liten uppdatering här. Jag är väldigt dålig på att skriva har jag märkt. Men som jag nämnt tidigare har jag så mycket att göra så det finns ingen tid. Det kommer dock komma ett längre inlägg om vad som har hänt sen jag sist skrev, men inte förens om några dagar då jag har saker planerat imorgon och på torsdag. Ni får helt enkelt hålla ut!

Gokusen x3.

Publicerad 2012-01-16 13:27:24 i J-drama.,

Konbanwa! :)

Jag ligger efter rätt mycket med mina recensioner på draman jag sett och därför gör jag ett kombinerat inlägg nu på de sista Gokusen-dramana. (Läs om Gokusen 1 här.)

Gokusen 2



Ett halvår har passerat och Shirokin Gakuen har lagts ner. Yamaguchi Kumiko (Nakama Yukie) jobbar som lärare för yngre barn som inte får ut så mycket av hennes sätt att lära ut. Av en slump blir hon erbjuden ett jobb som lärare på Kurogin Gakuen. Där blir hon lärare av ännu en klass full med bråkstakar som faktiskt får hennes tidigare klass att framstå som änglar. För att få behålla sitt jobb måste hon dölja sin riktiga identitet igen, att hon är den fjärde att ta över Oedo Familje, en yakuza grupp.

Jag tycker att den här säsongen av Gokusen är den sämsta. Jag gillar skådespelarna, men annars är den rätt tråkig och det tog tid för mig att ta mig igen alla avsnitten. Men trots det är den absolut värd att titta på. Har man sett ettan måste man ju se resten.

Gokusen 3



Sawatari Goro (Yamaguchi Kumiko's chef från de förra skolorna) jobbar nu på Akado High School som vicerektor. Trots det blir han tilldelad den problematiska klassen 3D och eleverna är alldeles för mycket för honom att ha hand om. Sawatari letar då reda på Yamaguchi Kumiko och övertalar henne att komma och jobba på Akado High School utan att hon vet vilken problematisk klass hon kommer få. Detta är den svåraste grupp hon haft hand om, det är två rivaliserande elevgrupper som alltid är redo att slåss mot varandra. Kommer Yankumi att åter igen få ordning på en klass med bråkstakar?

Det här är den enligt mig bästa säsongen av Gokusen. Jag tror att en stor del av det är att den här säsongen kom 2008, alltså är den ganska modern. Jag gillar alla problem som kommer upp och jag älskar verkligen alla skådespelare. Hur bra som helst!

Gokusen The Movie



Yamaguchi Kumiko (Yankumi) har nu tagit över nästa klass med bråkstakar på Akado High School. Dom vill inte öppna upp till henne och ger henne verkligen en tuff tid. Ledaren av klassen, Reita, hamnar i bråk med ett farligt motorcykelgäng och blir slagen mycket. När Yankumi kommer till räddning börjar attityden mot henne ändras. Kanske kommer det är bli en bra klass det här med? Samtidigt har en av Yankumi's gamla elever, Ren, hamnat i trubbel. Han har av misstag blivit inblandad i droghandel och polisen letar efter honom. När Yankumi får höra om det sätter hon genast igång för att hjälpa honom att rentvå hans namn då Yankumi inte tvekar en sekund på att han är oskyldig.

Jag gillade den här filmen även om den kanske var lite väl oveklig. Men det var ett bra slut på hela Gokusen-serien. Flera gamla elever från Gokusen 1, 2 och 3 dök vilket var otroligt roligt för man fick hur det hade gått för dom. Helt klart värt att för att få lite avslut.

One Piece + Hello Kitty! :)

Publicerad 2012-01-11 10:37:19 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Idag blev det lite shopping efter skolan och det enda jag fick med mig hem var en liten handduk. Den är så himla söt. Jag älskar Hello Kitty och jag älskar Choppa från One Piece, så kan det bli så mycket sötare än såhär?



Nu är det dags för lite plugg och jag har världens godaste doughnuts för att hålla igång hjärnan. Haha.


Lägg märke till min otroligt fina bakgrundsbild på j-popgruppen Arashi, mina absoluta favoriter från Japan!
 

I see my name in shining light.

Publicerad 2012-01-10 09:58:37 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Igår var det "röd dag" här i Japan och då hade vi inte några lektioner. Istället hade skolan ordnat så att vi fick åka och testa göra sushi och lite sånt. Riktigt trevligt var det. Jag kommer lägga ut bilder lite senare ikväll, måste sortera allihop.

Idag har jag varit duktig och tagit mig till Sawara Ward Office (Sawara är stadsdelen jag bor i, Ward Office är typ som ett kommunhus) och fyllt i en ansökan för Alien Registration Card. Det är ungefär som ett japanskt ID-kort fast för utlänningar. Trots att han som hjälpte mig knappt pratade engelska och jag pratar ju knappt någon japanska alls så gick det förvånandsvärt bra. En blandning av engelska och japanska.

Nu pluggar jag för fullt. Alla dessa olika siffror som måste in i huvudet. Jag som trodde jag kunde dom bra, haha.



Update!

Publicerad 2012-01-08 07:48:06 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Nu tar jag mig äntligen ork till att skriva lite här. Känns som om det har blivit lite bortglömt, men det hade jag ju redan varnat för. Nu har jag kommit iordning här borta i Japan och börjar få koll på hur saker fungerar här så nu kommer det förhoppningsvis bli bättre på uppdateringsfronten också.

Sen jag skrev sist har det hänt en del. Men jag tar och berättar om de stora grejerna bara.

Det var nyårsafton som spenderades med min norska granne Kamilla, hennes lillasyster Kristin och en tjej från skolan, Leti. Vi åt middag på Hard Rock Café Fukuoka, sen åkte vi in till Tenjin igen och hämnade på en supermysig bar av nå slag och till sist hamnade vi på ett dansställe där vi var ända till fyra halv fem på natten. En trevlig kväll med trevligt sällskap, jag har absolut haft sämre nyårsaftonar.

Då jag glömde kameran hemma är detta de enda bra bilderna med mobilkameran. Supergoda drinkar på den lilla mysiga baren. Kiwidrink och ananasdrink.


Efter nyårsafton var det några dagar som bara var. Jag gjorde ingenting. Men den 3:e var det dags för första dagen i skolan och det innebar en skolresa till Takachiho Gorge och Amano-Iwato Shrine. Vi var borta hela dagen och det var faktiskt riktigt intressant. Lärde känna en hel del nya människor från skolan.

Takachiho Gorge. Så fint!


Amano-Iwato Shrine.


På onsdagen var det dags för skola igen men eftersom det varit nyår så var det lite speciella saker vi gjorde. Bland annat fick vi testa på att skriva Kanji med pensel, hur svårt som helst! På torsdagen var det dags för första riktiga lektionen. Gick hur bra som helst och alla lärare är så himla duktiga. Trots att dom i princip bara pratar japanska på lektionerna så är det inte så svårt att förstå vad dom menar. Fredagen var det också lektioner och sen gick jag runt lite i Tenjin. Nu i helgen har jag inte gjort så mycket, har inte direkt så bråttom att se alla turistattraktioner, jag ska ju vara här i över ett år så det hinner jag absolut med.

Det här är ungefär det som hänt den här veckan. Får se om det blir nå mer spännande till nästa vecka eller om det bara blir en massa plugg. Only time will tell!

You true colors are beautiful like a rainbow.

Publicerad 2012-01-04 15:29:09 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Tänkte bara kasta in ett kort meddelande om att jag faktiskt lever här borta i Japan. Jag har haft fullt upp de senaste dagarna och varit alldeles för trött för att uppdatera något. Men imorgon börjar jag 12:30 och ska försöka hinna med att skriva ett längre inlägg på morgonen så ni får lite kolla på vad som händer.

Från Nyårafton!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela