thewindblows

Med en kärlek för Asien!

I miss you.

Publicerad 2012-11-27 12:28:07 i Allmänt.,

God kväll! :)
 
Eftersom Yohanna gav mig en Libster Award är det väl bästa att man svarar på dom.
 
Drömresa? Jag vet faktiskt inte. Jag vill ju hemskt gärna resa till SydKorea, Japan är ju redan avverkat. Sen vill jag till Australien också.
 
Favoritsysselsättning? Umgås med dom bästa och bara göra ingenting.
 
Hur många gånger går du in på Facebook per dag? Det är alldeles för många gånger om dagen.
 
Vad önskar du dig i julklapp? Lite pengar sitter ju aldrig fel, eller varför inte en flygbiljett till Australien eller SydKorea? :)
 
Favoritmat på julbordet? Julskinka och rödbetssallad. Utan dom är det ju inget riktigt julbord.
 
Drömyrke? Jag vet faktiskt inte. Jag vill dock jobba med människor och internationella relationer.
 
Favorittidning/magasin? Måste jag välja är det nog en japansk tidning vid namn Popteen. Så mycket underbar inspiration.
 
Favoritplats i Sverige? Jag måste nog säga Stockholm, det är en stad jag gillar mycket.
 
Thaimat, grekiskt, italienskt eller svensk husmanskost? Svenskt, det slår allt.
 
Favoritdesigner? Ingen över huvudtaget.
 
What makes you happy on a Monday? När jag vaknar upp helt utvilad, eller kanske när man får något fint sms.
 
What drives you to write your blog every day? Jag vill gärna berätta för alla där hemma i Sverige hur det är att leva i Japan och självklart ha något att gå tillbaka och titta på.
 
Where do you want to live if you could choose freely? Japan eller SydKorea. Enkelt val.
 
City girl or country girl? Jag skulle nog kalla mig city girl, men jag vet inte. Jag gillar naturen också.
 
Which is your greatest asset according to yourself? Jag är ärlig för det mesta och när jag väl bestämt mig för något så ser jag till att göra det.
 
What do you think your friends would say is your greatest asset? Att jag alltid vill hjälpa alla att ha det så bra som möjligt och att jag alltid finns där, när som helst på dygnet.
 
Favourite food? Sen jag kom till Japan måste jag nog säga Yakiniku, typ barbecue. Men är jag i Sverige är det inget som slår lax, jag älskar't.
 
Do you have a famous person you are inspired by? Det har jag nog inte. Men jag blir alltid extra inspirerad när jag läser om personer som gör precis vad dom vill, hur svårt det än är men dom ändå inte ger upp.
 
Do you belive in the power of thoughts? Absolut.
 
Where do you want to go on your next vacation? Eftersom det blir hem till Sverige om några veckor måste jag säga att det antingen blir SydKorea eller Australien efter det.
 
What is luxury to you?Att få ha det bra och bara göra ingenting med dom bästa du vet. Kanske någon gång köpa lite dyrare kläder eller något, här krävs inte mycket.
 
Vem som helst som känner för att göra denna lista, varsågod!
 
 
 

Chilling romance.

Publicerad 2012-11-24 14:55:35 i K-film.,

Hej! :)

För några dagar sedan såg jag på Chilling Romance / Spellbound, en koreansk film.
 
 
Ända sedan barndomen har Kang Yeo-Ri sett spöken. Det har fått alla runt omkring henne att fly sin väg då spöken har en tendens att skrämma alla hon bryr sig om. När hon en dag möter magikern Ma Jo-Goo och acceterar hans förslag om att jobba tillsammans med en skräckshow ändras hennes liv för gott.

Jag måste säga att jag vart lite överraskad när jag läste om den här filmen. Jag trodde den skulle vara lite sådär löjligt romantisk och så men var tvungen att ändra mig. Jag skrek rätt ut flera gånger för det vart för läskigt. Trots det älskade jag filmen och skulle nog kunna se den igen utan problem.
 

Superstar.

Publicerad 2012-11-23 05:58:52 i Allmänt.,

Hej! :)

Sitter och äter lite försenad lunch just nu. Min tidsplanering idag var väl inte den bästa, haha. Dock har jag varit en sväng hos Lili för hon skulle få diskmaskin och kylskåp levererat och sedan har jag varit ute på en joggingtur. Har precis stoppat i en tvättmaskin och så fort jag ätit färdigt är det plugg i några timmar som gäller. Man måste vara effektiv när man är ledig så allt hinns med.
 
Min lunch. Lite tacoköttfärs med ost och gurka. Snabb och enkelt! :)
 

Tell me why.

Publicerad 2012-11-22 16:39:38 i Allmänt.,

Hej! :)

Här blev det visst tyst några dagar, just när jag börjat få lite rutin i det. Haha.
 
Jag har dock haft rätt mycket att göra de senaste dagarna och har inte haft tid till att blogga. Det är mycket plugg och umgås med bästa människor. Jag säger då sä här, tur det är tre dagars helg nu, det behöver jag så jag hinner kommer ikapp med lite saker som måste göras.
 
 
Nu ska jag kika runt lite till på internet innan jag kryper ner i sängen för lite sömn. Det behövs efter den här veckan, har sovit alldeles för lite.
 

Mou yuukai nante shinai

Publicerad 2012-11-19 14:30:25 i J-film,

Hej! :)

Innan jag kryper ner i sängen måste jag skriva lite om filmen jag och Lili såg igår, Mou yuukai nante shinai.
 
 
Tarui Shotaro har alltid drömt att bli en hjälte ända sedan han var barn men tar sig fram genom olika deltidsjobb. När han en dag stöter på en yakuza boss dotter som vill bli kidnappad vänds hans liv upp och ner. Med lite hjälp från en vän planerar dom tre hur dom ska kunna lura dotterns far och ge dom pengarna, men det går inte riktigt som dom vill...

Jag blev glatt överraskad när jag såg den här filmen. Storyn är välarbetat och lite mer allvarlig än vad jag trodde den skulle vara, men det var bara bra. Trots lite allvarliga saker så är det mesta bara så löjligt komiskt och otroligt bra parodi på massor av olika sorters människor. Jag och Lili skrattade hur mycket som helst och båda två älskade filmen. Något att titta på när du har lite tid över.
 

Superstar.

Publicerad 2012-11-19 12:25:57 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag känner mig sådär grymt bra idag trots att jag inte hann med allt jag hade velat gjort. Jag hade hemskt gärna vela träna men tiden räckte inte till.
 
Efter skolan var jag iväg med Lili och åt lite lunch och sedan köpte jag något som kallas för en kotatsu, i princip ett bord med ett litet element under och sedanm lägger man som en stor filt över och sticker benen under när man sitter vid borden. Då Japan sällan har element så är detta något som används väldigt mycket när det är vinter och jag måste säga att det är himla mysigt. 
 
När vi hade fraktat allt hem på min cykel (det är lite krångligt men det funkade, haha) så satte jag igång och städade hela min lägenhet och det tog nog två och en halv timme nästan. Det behövdes verkligen så nu är det rent och fint här inne och luktar supergott av vaniljljusen som jag har tänt. Passar bra när jag måste plugga lite, göra det så mysigt som möjligt.
 
Så här ser min kotatsu ut. Så himla nöjd!! :)
 
 

Be the one.

Publicerad 2012-11-18 23:55:05 i Allmänt.,

God morgon! :)

Återigen måndag och jag har sovit alldeles för lite. Helgens få timmar har inte räckt till åt allt jag velat göra. Så då får sömnen bli lite lidande.
 
Igår fick jag träffa min host family, en familj som bor här i Fukuoka. Det är ett program anordnat av något som heter Rainbow Plaza och dom jobbar mycket för att i utländska och japaner ska få en bra relation till varandra. Min familj består av mamma, pappa, kille 16 år, flicka 14 år och flicka 10 år. Dock så träffade jag bara mamman och killen igår, det var lite nervöst men det gick bra efter ett tag.
 
När jag kom hem igen, umgicks jag med Lili resten av kvällen. Vi åt munkar, pluggade, lagade tacos, kollade film och fixade naglar. En riktigt tjejig eftermiddag och kväll. Man kan inte annat än att älska sånna.
 
Snögubbarna är ju bara för söta och ett stort plus är att dom var fyllda med choklad!
 
Nu är det snart dags att gå til skolan för mig men jag har ingen lust alls. Känns som om listan på saker att göra idag är lång och jag hoppas verkligen att timmarna räcker till till allt som behöver göras idag.
 

To you.

Publicerad 2012-11-17 14:35:00 i Allmänt.,

Hej! :)

Just kommit hem efter att ha varit överallt idag.
Först en sväng till Lili för att ta emot säng och fixa ordning lite, sedan blev det en promenad till affären och lite lunch. Sedan kom en internetkille och efter det var vi iväg och köpte lite mer saker till hennes lägenhet innan vi avslutade kvällen med indisk curry med Aimee. Jag är rätt så trött just nu men innan jag ger upp blir det till att göra lite läxa, har inte så mycket ledig tid imorgon heller...'
 
Underbara mango lassi!
 

Rain, rain, go away!

Publicerad 2012-11-17 01:22:22 i Allmänt.,

Hej! :)
 
Trots att det är lördag har jag varit vaken sedan 7.30. Då jag lovat Lili att ta emot hennes säng som kommer från IKEA någon gång mellan 9.00-14.00 så ville jag gärna hinna vakna lite och ta en dusch. Nu sitter jag dock fortfarane i min lägenhet och väntar på att dom ska ringa och säga att dom är på väg. Vi bor ju trots allt i husen bredvid varandra nu, så himla skönt!
 
Resten av dagen kommer spenderas med att få lite ordning i Lilis lägenhet och sedan lite plugg. Passar bra en regnig lördag som denna. Det vräker ner!
 
 

För det är på riktigt.

Publicerad 2012-11-15 12:49:41 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag har just kommit hem efter att ha varit och sprungit i affärer, umgåtts med människor och fixat nyckel till Lilis lägenhet. Jag är hur trött som helst nu men först blir det lite snabb undanplockning i lägenheten och sedan måste jag plugga. Jag har ett litet större prov imorgon och har inte plugga vidare mycket än. Tiden har inte räckt till den här veckan... Tur det snart är helg!
 
 

När det inte finns någon annan väg att gå.

Publicerad 2012-11-14 13:39:00 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag sitter nerbäddad under min älskade filt (utan den skulle jag nog fryst ihjäl för länge sen...) och kikar runt lite. Huvudet börjat kännas lite tungt men jag ska hålla ut en stund till.
 
Efter skolan idag blev det en tur till Tenjin för lunch, plugg på Starbucks och efter det lite shopping. Helt plötsligt hade klockan blivit sju utan att vi hade någon aning om det så min planerade promenad blev inte av. Från och med imorgon så är det nya tag. Trots att jag inte tränat på en vecka har jag lyckats gå ner lite så idag blev det köp av två par jeans och en tröja.
 
Lili och Michael!!

Jag bara älskar den här tröjan!
 
 

Dag för dag.

Publicerad 2012-11-13 13:38:35 i Allmänt., Koreansk musik.,

Hej! :)

Tiden räcker inte alltid till att skriva något här men jag försöker iaf.
 
Efter skola och lite lunch gick jag och Lili hem till mig för lite plugg och sedan gick det över till att diskutera musik och titta på massor av roliga och bra videor på YouTube. Med andra ord en helt vanlig dag för oss. Men det är ju roligt, så varför inte? ;)
 
Jag ska strax gå och lägga mig och läsa lite manga innan det är dags att sova lite, jag vill sova så mycket som möjligt nu pga förkylningen som föresten nästan är borta nu. Jag ska dock äta några skorpor och dricka lite julmust, tack IKEA för att det finns.
 
Då jag inte har någon bild från dagen att bjuda på får det bli en favorit i repris.
Big Bang - Haru haru
 

Get it, get it, get it now!

Publicerad 2012-11-12 13:04:52 i Allmänt.,

Hej! :)

Efter att ha tagit en varm dusch så jag återfått värmen i min kropp ska jag nu ta och plugga lite. Måste ta igen lite plugg nu när jag knappt rört böckerna på tre dagar. Den 2a december närmar sig nu.
 
Lite varm choklad och tända ljus gör det roligare att plugga!
 

Juui Dolittle.

Publicerad 2012-11-11 11:08:18 i J-drama.,

Hej! :)

Efter en varm dusch och lite mat i magen känner jag mig lite bättre. Hoppas det fortsätter så!
 
Tänkte iaf ta och skriva om det senaste dramat jag avslutade igår, Juui Dolittle.
 
 
Tottori Kenichi är ful i mun men en väldigt begåvad veterinär. Hans motto är "Att ta hand om djur är business". Han äger en liten djurklinik och hjälper inte bara djuren utan i många fall även deras ägare. Tajima Asuka har en skuld att betala till honom och jobbar därför som djursköterska på kliniken. Hanabishi Masaru är Tottori's vän, en programledare för ett populärt djurprogram på TV. Trots att han är utbildad veterinär klarar han inte av att göra en operation på grund av ett trauma.

Som ni kanske märker är jag inne i en fas där det bara är japanska draman som gäller för mig. Dels ger det mig väldigt bra träning på att lyssna och dessutom har jag hittat på många bra som jag vill se.
 
Jag gillar verkligen Juui Dolittle. Jag älskar Oguri Shun som spelar Tottori men även Narimiya Hiroko som spelar Hanabishi. Det gör ju självklart att det är extra roligt att titta. Detta drama känns väldigt välgjort för att vara japanskt och hela historien är så bra. Dock saknar jag lite mer i relationen mellan Tottori och Tajima. Det hade fått utvecklats lite mer och jag skulle blivit supernöjd. Annars är jag nöjd med hur det slutar för dessa tre personer. Superbra helt enkelt.
 

Come on, come on.

Publicerad 2012-11-11 05:28:10 i Allmänt.,

Hej! :)

Min förkylning vill inte ge med sig och den blev till och med värre igår kväll. Jag ligger i sängen, kollar drama och sover. Hoppas den är bättre tills imorgon då det är måndag igen.
 
Trots förkylningen blev det en sväng till IKEA igår med Lili. Hon behövde köpa lite saker till sin lägenhet hon får nyklarna till på torsdag. Det var efter det som förkylningen blev värre...
 
 
Nu ska jag ta och leta reda på ett nytt drama jag kan spendera dagen med. Det blir nog något med en riktig snygging i, måste ju göra det bästa av situationen ;)
 

Allt kan ändras på en sekund.

Publicerad 2012-11-09 00:15:37 i Allmänt.,

God morgon! :)

Eller vidare god vet jag väl inte om den är. Vaknade upp runt sex imorse och hade grymt ont i halsen och näsan var helt igentäppt. Så det var bara upp och ta lite tabletter och lite nässpray och försöka somna om en timme till. När jag sedan behövde gå upp gjorde det fortfarande ont och det gör det nu också. Jag har egentligen bara lust att ligga hemma i sängen idag men det är prov i skolan så det är bäst att jag går... Det är väl det som händer när jag hade en sån bra dag igår. Haha.
 
 

Together, forever.

Publicerad 2012-11-08 14:25:25 i Allmänt.,

Hej! :)

Nu ska jag krypa ner i sängen för snart orkar jag inte hålla ögonen öppna. Den här dagen har varit så bra, först visade vågen bra siffror, det var varmt och skönt så vi var ute i parken någon timme efter skolan, jag har pluggat en massor och inte nog med det, jag orkade jogga 20 minuter utan större problem. Så himla skönt! Hoppas det fortsätter imorgon!
 
Joggning 20min, resten promenad. Så himla härligt!
 

För ibland, så känns allt så himla bra.

Publicerad 2012-11-08 00:23:17 i Allmänt.,

God morgon! :)

Jag är återigen lite sådär löjligt lycklig. När jag ställde mig på vågen imorse visade den under 80kg!!!! Jag har klarat mitt första delmål och det känns så himla bra. Så mycket ny motivation det gav mig efter att ha stått still i någon vecka. Härligt!!
 
 
 

För det du har nu, kommer inte alltid finnas där.

Publicerad 2012-11-06 23:57:26 i Allmänt.,

God morgon! :)

Onsdag morgon betyder halvvägs till helg, jag ser verkligen fram emot att få sova utan en ställd klocka.
 
Just nu sitter jag och äter lite frukost och har inte den mista lust att lämna min lägenhet, det är kallt ute. Jag undrar vad som hänt med mina svenska gener efter tio månader här? Jag tycker det är kallt när det är 15 grader ute...
 
Idag fick tjocka tröjan åka på, jag vill inte frysa!
 

6 veckor kvar.

Publicerad 2012-11-06 09:33:03 i Allmänt.,

Hej! :)
 
Jag är lite sådär löjligt lycklig nu för äntligen har jag köpt mig en ny resväska! Behövde en lite mindre än den monsterväska jag hade hit, så jag kommer hem över jul. Jag har allting redo nu och väntar bara på att tiden ska gå, 6 veckor kvar.
 
Nu ska jag göra lite läxa och sedan blir det en springtur. Har slarvat med mat och träning i flera dagar nu så det är en liten omstart nu. Fyra och ett halv kilo kvar tills jag är nere på min målvikt innan jag kommer hem till Sverige.
 
Min fina resväska!
 

Beautiful days.

Publicerad 2012-11-05 23:57:58 i Allmänt., Japansk musik.,

God morgon! :)

Äter lite frukost bestående av yoghurt och äpple, så himla gott! Samtidigt lyssnar jag på bra musik och tänker slänga in en favorit från förr. Så bra! :)
 
SPYAIR - Beautiful days
 

När du går vilse, så finns jag där.

Publicerad 2012-11-05 14:20:13 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag tänkte bara kika in här och säga God Natt! innan jag kryper ner i sängen och hoppas jag drömmer fina drömmar om mina favoritet för tillfället.
 
Masaki Aiba, Yamashita Tomohisa, Oguri Shun och Narimiya Hiroki. Så fina killar!
 

Och jag tänkte på alla dom drömmar jag drömt.

Publicerad 2012-11-05 06:05:23 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag är hemma en liten snabbis nu och har ätit lite lunch. Planen idag var egentligen att gå till biblioteket och plugga några timmar men jag måste hjälpa Lili lite med hennes lägenhet så jag ska strax iväg igen. Vi får se om jag hinner med både plugg och joggning ikväll, jag vill hemskt gärna det. Men räcker inte tiden så gör den inte.

Idag är håret uppsatt vilket är väldigt ovanligt. Vad tycks?
 
 

Beautiful days.

Publicerad 2012-11-04 03:56:24 i Allmänt.,

Hej hej! :)

Jag har varit ute på morgonpromenad i en timme och tjugo minuter och sitter nu och äter lite lunch iform av nudlar. Jag ska strax plugga några timmar och sen bara göra ingenting. Det är ju det söndagar är till för!
 
Bästa snabbnudlarna som finns. Koreanska så därför är dom starka, hur gott som helst! :)
 

Stand up!!

Publicerad 2012-11-03 14:53:14 i J-drama.,

Hej! :)

Jag har just avslutat ett av de roligaste japanska draman jag någonsin sett. Jag tror jag skrattade rakt ut typ hela tiden. Så himla bra! Stand up!! heter det.
 
Dessa fyra killar, Ninomiya Kazunari, Yamashita Tomohisa, Narimiya Hiroki och Oguri Shun, är bara för söta! Haha.
Fyra killar inser att dom är de enda oskulderna kvar på skolan. Under sommarlovet kommer en tjej som de kände som barn tillbaka. Trots att dom alla fyra hade en lite crush på henne inser de att hon inte är den "prinsessan" hon var som barn. Det blir en sommar fylld av kärlek, vänskap, föräldrar som stör.

Innan jag började titta var jag faktiskt lite tveksam till om jag skulle tycka om det här men efter som tre av mina favoritskådespelare är med var jag ju bara tvungen att ge det en chans. Och jag lovar, besviken blev jag inte! Alla fyra killar spelar sina roller bra och deras vänskap är bara så himla underbar. Trots att det är väldigt mycket sex och så med så är det lite det som är charmen. Dessa fyra killar försöker hitta kärlek (eller bara någon att göra det med..) men det är på ett väldigt komiskt sätt. Jag säger bara, vill du titta på något roligt men trots allt med lite djup är det här något du borde se. Så bra!
 

And never say goodbye!

Publicerad 2012-11-03 12:16:38 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag tror att jag har dödat mina fötter idag. Dom kommer nog aldrig bli som förr. Haha, inte riktigt men nästan.
 
Runt halv ett-tiden var det firande av skolan som funnits i 110 år och då var man tvungen att klä sig fint vilket innebär kostym här i Japan. Lite ovant sådär men ska man bo här är det något man måste bli van vid. Det var faktiskt roligt på "partyt". Jag vet dock inte hur många kort jag är med i, med folk jag inte känner. Alla älskar att ta kort på blondinen! Haha.
 
 
På eftermiddagen/kvällen har jag varit och shoppat lite med Lili. Håller på att fixa alla julklappar i tid i år. Jag kommer ha det tillräckligt stressig iaf med att åka hem och så vidare så jag vill ha det gjort. Fortfarande några kvar att köpa men måste komma på först vad jag ska ge till dom personerna, det är ju det som är det svåra.
 
Nu tänker jag avsluta denna lördag med lite godis och drama. Det förtjänar mina fötter, då dom nästan dog av mina nya skor, haha.
 

Kallt!

Publicerad 2012-11-01 23:59:28 i Allmänt.,

God morgon! :)
 
Jag har inte den minsta lust att gå utanför dörren idag. När jag vaknade och drog undan gardinerna så var det imma på mina fönster. Det betyder att det är kallt ute och jag fryser redan av att bara sitta här och äta frukost. Nä, en dag i sängen hade inte varit helt fel måste jag säga. Men tur det är fredag idag iaf!
 
 

Some days.

Publicerad 2012-11-01 12:40:18 i Allmänt.,

Hej! :)

Finns det något bättre än dom dagar när man känner att man gjort lite nytta?
Idag t.ex. har jag vart i skolan, pluggat några timmar efteråt, hjälpt Lili med lite saker med lägenhet, tagit en springtur, tvättat och lagat mat. Fullt upp hela tiden och bara gjort bra saker. Jag älskar den känslan.
 
Nu ska jag kolla något avsnitt på det drama jag kikar på för tillfället innan jag ska krypa ner i sängen och ladda upp krafterna för imorgon. Då är det äntligen fredag! :D
 
Detta är min kärlek för tillfället. Jag dör nästan när jag ser honom i ett drama eller lyssnar på hans musik. Så bra!
 

Just like this.

Publicerad 2012-11-01 00:05:30 i Allmänt.,

God morgon! :)

Jag insåg just att det var torsdag igen vilket innebär att det snart är helg, vart har dagarna tagit vägen? Dom bara rinner iväg. Haha.
 
Skola idag som vanligt men sedan är det inga planer alls. Ska försöka ta några timmar till att plugga, jag har ett stort test den 2 december och det vill jag ju gärna klara. Då får jag något som kallas nivå 3, det är ett sätt att visa hur mycket japanska jag kan. Den högsta nivån är 1 och den lägsta är 4. Så jag är snart i mitten! :D
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela