thewindblows

Med en kärlek för Asien!

My world.

Publicerad 2012-09-30 13:49:44 i Allmänt.,

God kväll! :)

Jag har precis fixat disken och sedan satt på lösnaglar. Lika svårt att skriva både på telenfon och tangenbord efteråt, men efter någon dag blir det bra. Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta kolla på spännande City Hunter (varför har jag inte kollat på den förens nu?!)
 
 

Great Teacher Onizuka 2012

Publicerad 2012-09-30 10:02:47 i J-drama.,

Hej! :)

Jag avslutade äntligen detta drama, Great Teacher Onizuka 2012 (GTO), för någon vecka sedan. Det blev lite lidande då min mor och far var här. Här är mina tankar.
 
 
Genom en introduktion av sin vän Danma Ryuji, får Onizuka Eikichi, en före detta legendarisk motorcykelgängsmedlem, ett jobb som trädgårdsmästare på Meishu Academy. När han får reda på att Yoshikawa Noburu blir mobbad av några av sina klasskompisar, blir Onizuka vän med killen och räddar honom. Efter att skolans rektor får reda på det här anställer hon Onizuka som klasslärare för skolans problematiska klass, 2-4.

Det här är en remake på förmodligen ett av japans kändaste och största draman från 1998. Det är även en manga. Jag har dock varken sett det gamla dramat eller läst mangan så jag har inget att jämnföra med. Här är det dock kärlek vid första ögonkastet. Jag gillar verkligen skådespelaren (även artist), AKIRA, sedan jag såg honom i ett annat drama. Jag tycker att han gör rollen som Onizuka hur bra som helst. Vet precis hur han ska gestalta den någon gangster-aktige läraren med rätt principer. Ett av de bästa japanska draman jag någonsin sett. Helt klart värt att titta på.
 
 
 

Pierce

Publicerad 2012-09-29 15:41:56 i Japansk musik.,

Hej! :)

Det här måste vara en av de bästa låtar jag någonsin hört. Det är en japansk grupp men det mesta är på engelska i just den här låten. Så mycket känslor!
 
ONE OK ROCK - Pierce
 

In a storm, in my best dress. Fearless!

Publicerad 2012-09-29 06:42:39 i Allmänt.,

Hej! :)

Promenad avklarad, ätit lunch. Sen har jag tagit och klippt min lugg igen. Så himla härligt att den är som den ska vara. Jag lät den ju växa ut under sommaren för det var alldeles för varmt för att ha den rak, men nu när det blivit lite svalare var det dags för att klippa den igen.
 
 
Nu ska jag ta och promenera till biblioteket för att plugga några timmar. Gäller ju att ta tillvara på tiden när man är ledig ;)
 

Like stars in the sky.

Publicerad 2012-09-28 17:17:25 i Allmänt.,

Hej! :)
 
Så vad har jag gjort för roligt idag?
Inte så mycket faktiskt, blev en promenad på förmiddagen och efter lunch gick jag till biblioteket och pluggade in några timmar. Vid sju mötte jag upp Vincent för lite indiskt till middag. Alltid lika gott! Det slutade med att vi prata i timmar, som vanligt när vi ses. Roligt!
 
Något som är mindre roligt är mina knän. Dom har börjat göra ont igen, som dom gjorde förut. Jag vill inte! Jag vill kunna träna!!! Haha. Får vila någon dag men någon lättare promenad bara och se om det blir bättre...
 
För det här är något jag aldrig kommer tröttna på. Jag älskar utsikten från min lägenhet, speciellt på kvällen. Dock lite läskigt när det stormar... På den första bilden ser man dessutom de starka lamporna från flygplatsen. Häftigt att kunna se när planen lyfter och landar när det är ljust ute.
 

Måndag, tisdag, onsdag.

Publicerad 2012-09-27 16:50:55 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag tog mig i kragen igen och fortsätter nu berätta.
 
Måndag.
Vi gjorde väl inte så mycket, lite shopping, fika och bara tog det lugnt. Vi var alla tre rätt trötta.
 
Tisdag.
Vi tog oss till Fukuoka Tower och åkte upp där. Häftigt men läskigt på samma gång. Efter det åt vi lite middag innan det var dags för lite baseball. Andra gången jag gått nu och det var betydligt roligare den här gången då jag faktiskt förstod reglerna.
 
 
Onsdag.
Då jag tidigare hade berättat för mor och far om något som heter yakiniku, man grillar sitt eget kött medans man äter, så var det dags för det nu. Det är nog en av favoriträtterna! Så himla gott och ett himla mysigt sätt att äta på. Extra roligt om man är en liten grupp. Efter det köpte vi tågbiljetter (till vart får ni veta i nästa inlägg...) och sen åkte vi hem till mig och tog det lugnt någon timmer innan vi gav oss ut på en stor marknad här vid templet som jag bor granne med.
 
 
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och ladda krafterna för imorgon. Har lite på schemat som jag vill ha gjort innan mitt lilla höstlov är över. Godnatt!
 

Change.

Publicerad 2012-09-27 15:37:05 i Allmänt.,

Godkväll! :)

Jag vet inte riktigt vad som hänt med mig, varför har jag blivit så dålig på att skriva?
Undrar om dom där två veckorna gjorde att jag liksom på något vis hela tiden glömmer bort bloggen...?
 
I vilket fall som helst, idag har jag väl inte gjort särskilt mycket.
Blev en jogging/promenadtur på förmiddagen på ca en timme, sen var det ju en halvtimme till stället på cykel och självklart en halvtimme tillbaka. Hur härligt som helst att starta dagen på det viset. Duschade och åt lite lunch innan jag tog cykeln in till Tenjin för att kolla lite på H&M och Forever 21 (dock hitta jag inte det jag skulle) och sen hade jag tänkt att jag skulle sätta mig på något fik och plugga några timmar men jag fick så ont i ryggen och hela kroppen, blev supertrött. Så jag cyklade hem igen och har in princip bara legat i sängen och kollat ikapp på Glee.
 
Tror de senaste dagarnas hårdare träning har tagit på mina krafter. Så imorgon får det bli en enkel promenad på morgonen och sen en massa plugg resten av dagen.
 
Just nu sitter jag och försöker plugga in lite glosor, men det är ju inte vidare roligt. Jag ska plugga lite till och sen ska jag nog se till att berätta vidare om när mor och far var här. Har ju en hel vecka kvar!
 
Jag idag.
 

Torsdag, fredag, lördag, söndag.

Publicerad 2012-09-22 11:13:05 i Allmänt.,

Hej! :)

Nu när jag ändå är igång och skriver ska jag fortsätta där jag slutade och skriva lite mer om när mor och far var här.
 
Torsdag.
Vi möttes upp efter min skola och tog bussen till hamnen för att därifrån ta båten ut till ett aquarium som ligger på någon form av halvö/ö. Det var både delfinshow och sjölejonshow. Massor av fiskar och stora sköldpaddor. Måste ju vara ett av de häftigaste djuren som finns.
 
 
Fredag.
Jag hade lång skoldag, ändå till halvfem ungefär. Det var "skolutflykt". Vet inte riktigt vad man kallar det men vi åkte till och såg en Toyota-fabrik och sen till ett museum. Grymt roligt! Haha. När jag kom tillbaka hem hade mor och far tagit sig hem till mej och höll på att tvätta lite. Sen gick vi och shoppade lite och åt indiskt till middag.
 
 
Min klasskompis vars namn betyder giraff på japanska, grymt roligt!
 
Lördag.
Vi tog tåget runt halv tolvtiden till ett ställe lite utanför Fukuoka som heter Dazaifu och är känt för sitt stora tempel plus Kyushu National Museum. Så det roade vi oss med hela dagen.
 
 
Söndag.
Återigen blev det lite båtåkande. Denna gång till en ö ute i hamnen som heter Nokonoshima. Den är känd för sin fina blompark. Dock var det lite dåligt med blommor nu men häftigt var det iaf. Från där man gick av båten till parken är det ca 5km. Vi tog buss dit men sen gick jag och mamma tillbaka. Det är ingen stor ö, hamnen låg på ena sidan och parken på andra. Men vi hade otur och det började regna...
 
 
Fortsättning följer... Hahah.
 

Stop girl!

Publicerad 2012-09-22 10:52:22 i Koreansk musik.,

Hej! :)

Det här med att skriva något varje dag har ju gått sådär...
 
I vilket fall så kan jag inte annat än att gilla den här gruppen mer och mer. Dom blir bara bättre och bättre för varje ny singel som dom släpper. Och kan har svårt att förstå att DongHo inte är så lite längre. Han har verkligen vuxit upp. (DongHo är en av rapparna, inte den blonda och är född 1994)
 
U-Kiss - Stop girl
 

Paket från Schweiz!

Publicerad 2012-09-19 10:54:00 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag fick precis ett litet paket leverat till dörren. Alltid lika roligt!
Det var från finaste Lyda från Schweiz och en lite försenad fördelsdagspresent.
 


 

Söndag, måndag, tisdag, onsdag.

Publicerad 2012-09-18 15:07:25 i Allmänt.,

Hej! :)

Av någon anledning fick jag massor av saker att göra igår så jag hann inte skriva något mer, likadant idag. Fullt upp hela tiden men har en hel del pluggning att ta igen som jag missat de senaste två veckorna. Tänker iaf börja med att berätta om vad jag gjorde med mina föräldrar de första dagarna de var här så kommer resten senare.
 
Söndag.
Dom kom runt nio-tiden på kvällen med tåg från Osaka och var därför rätt trötta efter ett helt dygns resande. Så då blev det bara till hotellet för dom och sova lite.
 
Måndag.
Mor och far lyckades ta tunnelbanan och sedan leta sig till min skola så där stod dom och väntade när jag slutade skolan för dagen. Jag visade dom runt skolan och sen gick vi och åt lite lunch innan vi promenerade hem till min lägenhet och var här en stund. Sedan tog vi tunnelbanan tillbaka till Tenjin och åt lite middag och fikade lite innan det var dags att bege sig hemåt och sova lite.
 
Tisdag.
Då var det dags att visa dom runt i Canal City. Ett av de stora köpcentrum som finns i Fukuoka. Det blev lite shopping och lite fika innan vi återigen promenerade tillbaka till Tenjin för middag och fika igen. Rätt lugnt dag.
 
Onsdag.
Vi började med att ta en sväng förbi min gamla skola och säga hej till mina gamla lärare. Sen fortsatte vi till Ohori Park och Maizuru Park. Kollade på Fukuoka slottsruiner och blev överraskade av regnet så vi tog skydd under både träd och paraply och väntade ut det. Sedan promenerade vi till närmsta Starbucks för lite fika. Efteråt blev det promenad tillbaka till Tenjin och lite mat.
 



Det får bli allt för idag så fortsätter jag imorgon. God natt!
 

I'm back!

Publicerad 2012-09-17 03:16:44 i Allmänt.,

Hej! :)

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här.
Men nu är jag tillbaka och nu ska det bli bra med uppdatering. Jag har ju massor att berätta om de senaste två veckorna när mor och far har varit här.
Lite tråkigt dock att dom har åkt hem, vet ju inte när jag kommer träffa dom igen. Hoppas på till jul iaf :)
 
Lite senare idag ska jag ta och uppdatera en massa med bilder och så vidare.
Nu ska jag nog trotsa stormen och ta mig ut på en joggingtur, det är slut på att vara lat nu. haha.
 

Just a little Hello!

Publicerad 2012-09-03 15:16:06 i Allmänt.,

God kväll! :)

Jag tänkte bara titta in här och säga att jag lever.
Är dock väldigt upptagen nu och kommer vara dom närmsta två veckorna. Mina föräldrar har äntligen kommit till Fukuoka och jag vill ju självklart umgås med dom så mycket som möjligt och samtidigt måste jag hinna med mina studier. Därför får det bli som det blir med uppdateringen nu, jag skriver något när jag har tid och så kommer jag tillbaka på heltid om två veckor :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela