thewindblows

Med en kärlek för Asien!

And the sun is shining once again.

Publicerad 2011-12-31 02:09:05 i Allmänt.,

Ohayou! :)

Dags att säga God Morgon från ett soligt Japan, idag igen. Hur underbart är det inte att vakna till sol varje morgon? Det kan jag absolut stå ut med i 15 månader. Hur härligt som helst ju!



Vad jag ska ta och hitta på nu vet jag inte riktigt. Hade nog tänkt tagit mig en promenad i området runt boendet, men jag orkar inte än. Dessutom är det nyårsafton idag, så jag ska försöka få tag i min granne (en tjej från Norge) som bjöd med mig på något ikväll, haha. Vi pratade bara lite kort i torsdags när jag kom hit och frågade om jag vill hänga med när jag sa att jag inte kände någon alla här. Så vi får väl se hur det blir. Hoppas på något roligt iaf!

And this is where I live!

Publicerad 2011-12-30 12:07:24 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Här kommer det lite bilder på hur jag bor. Helt okej, men inte riktigt samma standard som i Sverige.

Rummet, lite rörigt just nu.


Stora garderober bakom skjutdörrarna.


Balkong.


Hall.


Badrum.


Badrum.


Dom senaste dagarna har jag...

Publicerad 2011-12-30 11:54:46 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Tänkte ta och skriva lite kort vad som har hänt de senaste dagarna.

Onsdag 28/12: Åkte från Gävle runt halv fyra på natten mot Arlanda. Planet gick 7:10. Det var lite krångel med mitt bagage då jag hade två väskor att checka in och ganska mycket övervikt. Men det löste sig och sen bar det av emot London. Landade där 9:00 lokal tid, alltså var klockan 10:00 i Sverige. Här fick jag hämta ut min stora väska och sen checka in den igen och det blev bara en massa superkrångel så till slut var jag tvungen att betala en massa i övervikt och även checka in den lilla resväskan jag hade till handbagage. Trots krånglet hann jag med min nästa plan 11:25 (12:25 svensk tid) mot HongKong.

Torsdag 29/12: Efter drygt tio timmar på planet landade vi till slut i HongKong 6:20 (23:20 svensk tid). Här behöve jag inte hämta ut nå väskor alls, så skönt. Drygt fyra timmars väntan vilket var otroligt skönt för då kunde jag gå runt och röra på mig efter att ha suttit still så länge. Planet mot Fukuoka, Japan gick 11:20 (3:20 svensk tid). Tre timmars flygning, landade 15:30 (7:30 svensk tid). På flygplatsen blev jag hämtad och körd till mitt boende. Blev visad till rätt rum och fick skriva på nå papper och sen var det klart. Jag packade upp lite och kolla lite på japansk tv som jag inte fattade ett dugg av innan jag somnade av utmattning. Hade ju inte sovit så mycket det senaste ett och ett halv dygnen.

Idag 30/12: Eftersom jag vill få ordning på min jetlag så fort som möjligt hade jag ställt klockan på 8:00 vilket är 00:00 svensk tid så alltså var det som att gå upp mitt i natten vilket faktiskt märktes. Jag tog det lugnt och duschade och så. Sen kollade jag in massor av kartor och andra broschyrer jag fått från skolan. Till slut så vågade jag mig på ett försök att ta tunnelbanan till Tenjin, Fukuokas centrum. Jag var ju tvungen att leta reda på ett ställe som sålde adaptrar och till slut hittade jag det så nu har jag ström till datorn. Sen skulle jag ju äta något också, det blev McDonald's efter många om och men. Var ju inte det lättaste att beställa så det var tur man kunde peka, haha. Gick runt där i några timmar för att kolla bara. Kom tillbaka till rummet för nån timme sen och nu är jag så trött att jag inte orkar göra något mer alls.



The eagle has landed.

Publicerad 2011-12-29 12:37:55 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

En liten snabb uppdatering, JAG ÄR I FUKUOKA, JAPAN!!!
Det räcker. Ni förstår nog hur det känns.

Det kommer en längre uppdatering när jag har fixat så jag kan ladda min dator.
Den håller på att dö nu.

Lullaby

Publicerad 2011-12-26 21:18:27 i Japansk musik.,

Konbanwa! :)

En sån bra låt som garanterat kommer att gå på repeat ett antal gånger när jag flyger till Japan. Förmodligen kommer en och annan tår att fällas till den också, så j*kla fin!
Daichi Miura - Lullaby

Believe.

Publicerad 2011-12-25 22:20:36 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Idag har jag faktiskt inte gjort ett dugg alls, så skönt! Efter flera veckor med massor av saker att göra behövde jag bara vara en dag och göra ingenting. Visst har jag varit på besök hos syster och Johan en stund men det var inte särskilt ansträngande, satt mest i soffan medan pappa hjälpte dom koppla in diskmaskinen. De två kommande dagarna kommer jag ha fullt upp igen, lite som ska fixas och folk ska hinnas träffas. Det ska tvättas och packas om och jag ska hinna med att bli ännu mer nervös än vad jag redan är.

Fast jag är så nervös har jag nog inte riktigt fattat att jag bara ha två nätter kvar i Sverige, att jag ska lämna allt jag vet och alla jag känner. Men jag vet att det kommer gå bra, dom flesta kan man nå med ett ynka telefonsamtal, en skypekonversation eller lite snack på facebook. Det här kommer gå bra, kanske låter det som om jag försöker intala mig själv det men jag tror på det här. Vi får vänta och se hur det blir, och självklart kommer ni bli uppdaterade om hur det går för mig.

Nu ska jag koppla av lite med ett avsnitt av Gokusen 3, kanske till och med två om jag orkar. Jag vill ju så gärna ha sett färdigt den innan jag åker. Skulle vara rätt skönt faktiskt.



メリークリスマス

Publicerad 2011-12-24 10:38:50 i Allmänt.,

Ohayou! :)

Julaftonsmorgon, men vart är snön och julkänslan?
I år har det varken kommit tillräckligt med snö och den som kom har smält bort igen, och julkänslan är som bortblåst. Det skulle kunna vara som vilken dag som helst för mig idag, det känns inte som julafton.  Det känns faktiskt tråkigt då jag vill ha en riktig jul i år eftersom jag är i Japan nästa jul och inte kommer få uppleva en riktig svensk jul då. Men nu ska jag inte vara negativ, det blir säkert bra ändå.

Nu vill jag bara önska alla en riktigt god jul och ta det lugnt med julmaten så ni inte föräter er, det är alltför lätt att göra det.

GOD JUL!

Rockin' the world!

Publicerad 2011-12-22 20:08:11 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Har haft lite saker för mig både idag och igår, därav den lite låga uppdateringen plus att jag inte varit så pigg. Dessutom kan jag väl varna redan nu att de närmsta två veckorna kommer det nog bli lite sisådär med uppdatering. Jag kommer nog ha rätt fullt upp de här sista dagarna innan jag åker och det är ju en stor omställning till ett helt nytt land och ett helt nytt språk så därför kommer jag nog vara så slut när jag väl är hemma där jag bor att jag knappast kommer orka sätta mig och skriva något här. Men vi får väl se, kanske är jag inte så slut om dagarna och åtminstonde skriver och berättar att jag lever.

De flesta saker börjar bli färdigt nu, har köpt bl.a. kamera och en mp3 idag. Imorgon ska jag fixa adapter så jag kan använda diverse elsaker, japanerna ska ju inte vara så enkla att dom har samma uttag som vi har. Haha. Sen ska jag ta mig en promenad till ÖB och köpa lite annat nödvändigt som jag gärna ha med mig så jag klarar mig nån månad innan jag hinner hitta allt jag vill ha i Japan.

Hur spenderar ni dagarna såhär innan julafton? :)

Dreams come true.

Publicerad 2011-12-20 19:13:44 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Dagens måsten börjar bli färdiga, jag måste bara ha en liten paus. Har ju en sån dum förkylning som gör att jag har ont i hela kroppen så därför orkar jag inte hålla på så långa stunder utan en paus.

Har iaf sorterat det lilla sista som var kvar sen flytten så nu går det att bo i lillebrors rum, det var lite svårt att ta sig in där tidigare när alla mina saker bara stod i en röra. Sen har jag lämnat ifrån mig nycklarna till min gamla lägenhet, tråkigt men så är det. Jag har trivts bra där så hoppas hon som flyttar in nu trivs lika bra som mig. Snart ska jag ta mig en sväng till förrådet och soprummet, sen har jag nog inget mer som jag måste göra idag så då ska jag slappa i soffan resten av kvällen.

Söta pojkar i HEY!SAY!JUMP.


Gokusen!

Publicerad 2011-12-20 13:04:41 i J-drama.,

Konnichiwa! :)

Gokusen är ett j-drama från 2002 som handlar om Yamaguchi Kumiko, en ung och idealistisk lärare som får sitt första jobb på Shirokin Gakuen. Kumiko hoppas på att göra en stor skillnad i sina studenters liv. Men när Kumiko möter klassen som hon är lärare för, 3-D, får hon en mindre trevlig överraskning. Eleverna i klassen har konstiga frisyrer, uniformerna sitter inte som dom ska och till råga på allt så visar eleverna ingen respekt alls för Kumiko. Klassens ledare, Sawada Shin, är lat men otroligt smart och visar lite intresse för Kumiko när han märker att hon inte är som alla andra lärare. Trots det mobbar eleverna Kumiko och försöker få henne att sluta, vilket inte går som dom vill.

Jag älskar detta drama från första stund. Trots att det är från 2002 så är det grymt bra. Jag drog mig länge för att titta på det men ångrar mig verkligen inte nu. Jag förstår varför alla pratade så bra om det. Det har allt. Humor, spänning, en intressant huvudperson, snygga killar, verkliga problem. Mycket mer kan man inte begära tycker jag. Ett måste att se!



Fullt upp!

Publicerad 2011-12-20 08:32:43 i Allmänt.,

Ohayou! :)

Det har hänt massor de senaste dagarna vilket är anledningen till att jag faktiskt inte har haft tid till att skriva någonting alls här.

I fredags kom Katarina till mig så fort jag slutade jobbet, vilket för övrigt var min sista jobbdag. Vi hade lite tjejkväll men både var supertrötta så när klockan var halv elva ungefär så somna vi.

På lördagen var det dags för avskeds-/utflyttningsfest hemma hos mig. Det kom massor av trevligt folk och det var absolut en lyckad kväll. Trots det jobbiga att säga hej då till alla som jag inte kommer träffa på minst 15 månader.

När det blev söndag var jag förvånandsvärt pigg och började nästan på en gång att plocka ner saker ur skåp och övriga utrymmen. Det var ju flytt på gång! Runt femtiden kom mamma och hjälpte mig lite och ännu senare kom pappa också så vi fick en hel del gjort då.

På måndagen fortsatte det med flytt, så nu är hela lägenheten tom och städad. Återstår bara att lämna nycklarna nu. Så nu bor jag hos mamma och pappa fram till den 28 december då det bär av mot Arlanda och sedan vidare mot mina drömmars land, Japan. Nu är det verkligen inte långt kvar!!

Pirr i magen!

Publicerad 2011-12-14 18:39:13 i Allmänt.,

Konbanwa! :)

Kan ni förstå att om två veckor sitter jag på ett plan på väg mot Fukuoka, Japan? Jag kan inte förstå det än och jag kan verkligen inte förstå att jag ska vara borta så länge. Men trots min oförmåga att förstå det pirrar det riktigt mycket i magen varje gång jag tänker på att jag ska åka iväg och göra något som inte allt för många gör. Jag längtar så mycket att jag knappt står ut. Det är då tur att jag har tusen saker att fixa med och som måste göras. Tiden går framåt och jag har inte allt för mycket tid över för att tänka så mycket. Men förstår ni, två veckor är ingen tid alls. Snart är det dags!

Som vanligt har jag slutat tidigt idag, det är ju onsdag. Så då åkte jag ner på stan och klippte mig (kan lova att de behövdes efter 1 år, haha!), sen har jag köpt lite nödvändigt och även fixat färdigt mina julklappar. Jag har även varit ut till Valbo en sväng med pappa och hjälpt honom med en sak.

Nu ska jag diska lite och sen ska jag ta en dusch innan jag kryper ner i soffan och kollar lite japanska draman.

Nyklippt, ingen stor skillnad förutom på längden.


Effektiv söndag.

Publicerad 2011-12-11 17:59:11 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Alla julklappar utom en inhandlad och den ska jag försöka hinna med på onsdag. Nu sitter jag och målar naglar vilket verkligen behövdes, dom har som sagt sett hemska ut de senaste veckorna. Men nu blir det fin mörkröd färg. Skitsnyggt! Jag har även gjort ett par örhängen och sytt fast en knapp. Känns som om jag har fått mycket gjort idag och än är dagen inte slut. Haha.

Stora nagellådan är framme!


3:e advent!

Publicerad 2011-12-11 10:43:39 i Allmänt.,

Ohayou! :)

Promenaden på över en timme är redan avklarad, hur skönt är inte det? Strax blir den en dusch och lite fix innan syster kommer och hämtar mig och vi far en sväng till Valbo. Lite julklappshandling står på schemat idag. Hoppas jag blir klar idag, har inte nån större lust att skjuta på det mer.

När jag kommer hem därifrån väntar städning av en skitig lägenhet och sen ska jag måla mina naglar. Dom ser ut som skit! Har inte gjort något åt dom på säkert en månad nu, det ger mig faktiskt lite ångest, haha. Hur spenderar ni 3:e advent? :)

Jag igår.


Always and forever.

Publicerad 2011-12-09 15:39:40 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Vad är slasket så nödvändigt för egentligen? Jag förstår inte! Det var så fint med snö igår och idag bara regnar det och blir blött och hemskt. Jag vill ha riktig snö tiden som är kvar i Sverige. Så är det bara.

Idag har jag haft öppning på förskolan vilket innebär att jag har jobbat 6:30-14:00. Så skönt att sluta tidigt på en fredag, helgen blir så mycket längre känns det som. Ikväll tänker jag göra absolut ingenting. Jag har varit så trött den här veckan med mycket att göra så det blir en kväll i soffan. Men det är ju så fredagar ska vara!



I wonder why?

Publicerad 2011-12-07 16:41:51 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Det här är en bra dag! Det har snöat och det är bara tre veckor kvar tills jag åker. Det går åt rätt håll!

Strax jag jag ge mig ut på en promenad, men först måstejag få något i magen. Den börjar blir lite hungrig nu¨så det är väl dags att äta något så jag orkar. Sen har jag lite saker som måste kollas upp innan jag med gott samvete kan krypa ner i soffan nån timme och kolla på en japanskt drama.



To be free.

Publicerad 2011-12-05 16:26:03 i Allmänt.,

Konnichiwa! :)

Det blir lite si och så med uppdateringen här. Jag har rätt mycket för mig och är rätt trött när jag väl får chansen att sätta mig ner en stund framför dator och då orkar jag för det mesta inte skriva alls. Men så får det väl vara ibland?

Igår sysselsatte jag mig med att göra julskinka och baka lussekatter. Aldrig gjort något förr och tro det eller ej så klarade jag det superbra! Blev hur gott som helst.


Idag har jag jobbat, 6:30-14:00. Tidig start, tidigt slut. Skönt! Har även varit ner på banken med pappa och sen fixat lite mer. Det är ju en del som måste hinnas med dom här veckorna innan jul. Jag vill försöka ha så mycket som möjligt klart innan jul så behöver jag inte fundera så mycket på det sen.

Nu ska jag fixa lite mat och vila en stund och lite senare har jag tvättstugan.

Ohayou! :)

Publicerad 2011-12-03 10:06:05 i Japansk musik.,

God morgon lördag! :)

Trött och seg men så blir det när man sover för lite. Hade nog behövt sova nån timme till för att känna mig utvilad. Men det är bara att köra på, jag får ta det lugnt imorgon istället.

Igår jobbade jag 6:30-14:30. Jobbigt att gå upp tidigt men så himla skönt att sluta tidigt, man hinner med så mycket. Var ner på stan en sväng med Katarina och sen till Rusta och där köpte jag gigantisk resväska så jag får med mig allt till Japan. Sen hem och äta lite tacos och göra oss i ordning för lite fest på kvällen. Vi hade roligt även om det blev lite fel på slutet, men det är sånt man får ta.

Idag ska jag försöka orka ta mig ut på en promenad, plocka undan lite och diska och sen vid fyra ska jag ta tåget till Ockelbo och Katarina för fest. Så det är fullt upp, men jag gillar det. Måste ju göra så mycket som möjligt för snart åker jag!

Så bra låt!
NICO touches the wall - Te wo tatake



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela