thewindblows

Med en kärlek för Asien!

The beach!

Publicerad 2013-05-26 03:26:00 i Allmänt.,

God morgon! :)

Jag var alldeles för trött för att skriva igår när jag kom hem så här kommer en liten sammanfattning av min dag igår. 
Efter lite lunch i Tenjin for jag, Lili, Michael och Julie till stranden för lite strandmys i solen. Dock så blåste det rätt mycket, och när solen började gå ner så vart det lite kallt så vi blev inte där så länge. Men det var härligt iaf! 
 

High School Debut

Publicerad 2013-05-22 15:29:00 i J-film,

God kväll! :)

Jag ska snart gå och sova men först vill jag tipsa om en grymt gullig japansk film, High School Debut.
Det enda som pågick i Haruna's huvud när hon gick på högstadiet var softball, det fanns inte plats för något annat. Nu när hon har börjat gymnasiet bestämmer hon sig för att det är hög tid att hon skaffar sig en pojkvän. Hon har dock ingen aning alls om hur man gör. Av en slump träffar hon Yoh, en kille från en högre klass, och frågar om han vill bli hennes coach i kärlek. Yoh accepterar med en hake, hon kan inte bli kär i Yoh.
 
Filmen är baserad på en manga som jag har läst för flera år sedan och gillade mycket. Och jag blev inte besviken av filmen. Det finns bara ett sätt att beskriva den på. Urgullig! Om man mötte Haruna i verkliga livet skulle man nog tycka hon var lite jobbig men hon är bara helt underbar i filmen. Yoh är även han superbra. Jag tycker verkligen filmen har fångat charmen från mangan och jag älskar det! Så jag säger bara en sak, kolla på den!!
 

Moonlight parade.

Publicerad 2013-05-22 08:12:43 i Allmänt.,

Hej! :)

Ännu en gång har jag glömt bloggen, haha....
 
Vad har gjort sen senast?
I helgen har jag varit på två helt magiska konserter. På lördagen var det NICO Touches the Wall och på söndagen var det ONE OK ROCK. Två av mina absoluta favoritgrupper från Japan, så kan ju säga att jag var mer än nöjd. Och det blev ju bara bättre av att dom är grymt bra live, helt amazing!!
 
Sen har det väl inte hänt så mycket. Det är varmt och fint väder hela tiden. Det är mycket plugg för tillfället, jag har ju ett stort test i början av juli, rätt långt kvar, men jag vill starta med plugget i tid så jag slipper stressa veckorna innan. 
 
Annars är det väl inte så mycket mer tror jag. Kommer jag på något så berättar jag :)
 
Efter NICO Touches the Wall, vi var lyckliga!!
 

Never ending world.

Publicerad 2013-05-14 11:50:24 i Allmänt.,

Hej! :)

Tisdag idag, dagarna går fort nuförtiden tycker jag. Känns som om jag inte riktigt hinner och så har en till vecka bara sprungit förbi. 
 
Idag har jag varit i skolan till ett. En av de tråkigaste och segaste dagarna på länge. Sedan köpte jag och Lili lite lunch på affären och gick och la oss i parken i några timmar. Har varit helt underbart väder idag. 26grader, sol och klarblå himmel, så härligt! Jag lyckades få lite färg också, snart så behöver jag kanske inte känna mig så blek när jag visar mig i shorts. Haha. 
 
Har precis gjort lite läxa och nu ska jag spendera resten av min kväll framför datorn och kika på Fairy Tale, bara 18 avsnitt av 172 kvar nu. Tagit sin lilla tid, men så värt det. Superbra anime!
 

Rolig lördag!

Publicerad 2013-05-12 09:43:00 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag är så trött just nu att jag helst hade lagt mig på sängen och sovit en stund. Men risken är att jag sover för länge och inte lyckas somna ikväll istället. Får hålla ut lite till!
 
Igår vart det pizza-buffé med Lili, Michael och Julie. Sedan såg vi Iron Man 3 (Så bra!!!) och sedan var tanken att vi skulle åka hem. Men vädret var helt underbart. Jag gick fortfarande i shorts efter elva på kvällen utan att frysa det minsta. Så vi gick till Morris, en engelsk pub, en sväng och sedan till Round One. Jag var hemma sju imorse, sov till tolv. Därför jag är så trött. Men det var så himla roligt igår, även om sista timmen innan tunnelbanan började gå var lite jobbig men vi kämpade på, haha.
 
Nu ska jag samla lite energi till att städa lägenheten lite lätt och sedan är det lite plugg som gäller. Blir nog en tidig kväll idag tror jag ;)
 
Obligatoriskt att ta lite purikura. Det är ju så roligt!!
 

Seoul, dag 5.

Publicerad 2013-05-09 11:54:28 i Allmänt.,

Hej! :)

Så, dags för den sista dagen i Seoul, måndagen, som också betydde hemfärd.
 
Vi vaknade runt åtta och det var väldigt svårt att ta sig ur sängen, vi hade varit uppe för sent och kikat på tv. Men till slut tog vi oss upp, packade väskor, duschade och checkade ut. Lämnade väskorna på hotellet då vi lite senare på dagen skulle ta en buss ut till flygplatsen. Medan vi väntade så blev det återigen lite shopping och lite fika. När vi klev på flygplanet vid sex-tiden insåg vi att vi blivit uppgraderade till business class och det tackar man ju inte nej till. Hur härligt som helst! Nästan lite synd att det tar mindre än en och en halv timme att flyga till Fukuoka från Seoul. 
 
Och härmed är mina och Lili's dagar i Seoul över. För den här gången...
 

Seoul, dag 4.

Publicerad 2013-05-08 12:49:19 i Allmänt.,

Hej! :)

Här kommer, som jag lovat, dag 4 i Seoul. Med andra ord, söndagen.
 
Vi bestämde oss för att kika på lite olika slott (slott är nog fel svenska ord, men jag kan verkligen inte komma på något annat som passar. På engelska kallas dom i alla fall castle). Sedan ville vi väldigt gärna se en mur där det har spelats in en av våra favoritscener i ett koreanskt drama kallat Kings2heart så det blev till att klättra uppför en bitvis brant kulle. Sen blev det en liten shoppingtur igen innan vi tog lite vila på hotellet i en timme innan vi begav oss till N Seoul Tower. Superhäftigt!! Så himla fin vy över staden och alla ljusen, dessutom kunde man åka linbana upp till kullen där själva tornet står.
 

Seoul, dag 3.

Publicerad 2013-05-08 11:33:06 i Allmänt.,

Hej! :)
 
Här kommer lördagen i Seoul.
 
Vi bestämde oss för att försöka hitta lite shopping så vi begav oss till COEX Mall som tydligen skulle vara bra, men vi insåg rätt snabbt att det var väldigt mycket ombyggnader som pågick så vi gav upp och gick till aquariet som också fanns där. Det var riktigt bra! Sen begav vi oss lite närmare hotellet och ett annat shoppingdistrik, där vi hittade hur många hudvårdsproduktsaffärer som helst. Vi hittade lite shopping och massor av människor! Vi var nog tillbaka på hotellet runt tio, halv elva tiden. Rätt skönt med att komma hem lite tidagare :)
 

Seoul, dag 2.

Publicerad 2013-05-07 14:56:23 i Allmänt.,

God kväll! :) 

Som jag lovat kommer här fredagen i Seoul.
 
Vi bestämde oss för att göra det vi hade velat mest, nämnligen åka till nöjesparken Lotte World. Den är delvis inomhus, delvis utomhus vilket gör den lite speciell. Det är som en hel värld byggd inomhus och sedan en annan utomhus. Himla häftigt! Dock var det väldigt mycket folk (långa köer!) så vi hann inte och orkade inte stå i kö så länge så vi kunde inte åka allt vi hade velat men en del hann vi med. Dessutom var det en upplevelse att bara vara där och titta på alla människor. 

Seoul, dag 1.

Publicerad 2013-05-07 09:49:00 i Allmänt.,

Hej! :)

Nu ska vi ta och få lite fart här igen nu när jag har tillgång till dator och internet. 
 
Kan ju säga så här, Seoul var grymt!! Vi hade så himla roligt, dock testade vi ingen mat alls. Vilket vi kanske skulle ha gjort, men det är svårt med språket och vi kan inte direkt läsa menyn... Haha. 
 
Torsdagen var det mest resande, flyget gick runt fem-tiden från Fukuoka och landade i Seoul strax före sex. Hämtade våra väskor och skulle leta oss till tåget som skulle ta oss till Seoul Station och sedan gick vi till hotellet. Vi var ut en sväng för att leta efter en kiosk eller något för att köpa lite frukost, sen gick vi tillbaka till hotellet och kikade lite tv innan vi somnade. 
 
Då jag har rätt mycket bilder att visa så tar vi en dag i taget så varje inlägg inte blir så långt. Nästa inlägg om fredagen kommer lite senare idag. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela