thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Visual Kei.

Publicerad 2011-02-06 12:07:22 i Kläder/Shopping/Inspiration.,

Moshi Moshi! :) 


X-Japan

Visual Kei är ett mode som uppstod i Japan under det tidiga 1980-talet. Den grupp som gjorde Visual Kei mest känd var X-Japan som steg fram under mitten av 1980-talet. Visual kei var störst under 90-talet med band som SHAZNA, L'Arc-en-Ciel, Glay och Kuroyume.

Med inspiration från utländska musikstilar skapade Japan en egen genre. Visual Kei är därför inte en speciell musikstil. Stilen, som namnet antyder, har ett visuellt fokus och jämförs ibland med den västerländska glamrocken då image står i centrum.

Många av artisterna har en feminin look, som till exempel Mana från Malice Mizer/Moi Dix Mois. De flesta band är består av män, men det börjar dyka upp fler och fler band helt bestående av kvinnor, till exempel exist†trace. De flesta fansen är tjejer. Det som definierar Visual Kei är kläderna, frisyrerna och sminket. Banden klär sig oftast i gothkläder som visar deras karaktär. Exempel på nutida kända Visual Kei-band är Moi dix Mois, The GazettE, Kra, Phantasmagoria, PIASS, D'espairsRay, Vidoll, Kagrra, DIO - Distraught Overlord, D, Miyavi och Versailles.

Många band byter stil när de anlitas av ett större skivbolag för att passa en bredare publik. Det kan handla om till exempel att de får ett mer lättlyssnat sound eller att de drar ner på den visuella stilen. Ett exempel på detta är bandet Dir en grey.


Existtrace                                                            The Gazette


Jag tycker att detta är en rätt snygg stil men det är inget jag skulle ta på mig. Förut kanske när jag gick på högstadiet men inte nu. Dessutom är jag lite avundsjuk på dessa killar som ser ut som tjejer och till och med är vackrare än många tjejer. Hur lyckas dom egentligen?

Vad tycker du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela