thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Fullmetal Alchemist.

Publicerad 2011-02-09 19:17:03 i Manga/Anime.,

Moshi moshi! :)



Författare:
Hiromu Arakawa.

Genre: Shonen.

Handling: I serien får vi följa Edward "Ed" Elric och hans yngre bror Alphonse "Al" Elric på deras jakt efter "De Vises Sten". De är redan som unga pojkar mycket talangfulla inom området alkemi (liksom deras far den legendariske Ljusets -Van- Hoenheim). Denne lämnar dock hemmet när de två bröderna är unga, vilket sedermera skall leda till ett djupt rotat hat från åtminstone Eds sida, då fadern enligt hans mening därigenom lämnade både dem och deras mor i sticket.

När pojkarnas mor, Trisha Elric, tragiskt nog går bort i en sjukdom bestämmer de sig för att lära sig tillräckligt mycket om alkemi för att återuppliva henne och få tillbaka allt som det en gång var. Trots att "receptet" för en människokropp är välkänt, och ingredienserna finns att köpa billigt, har ingen någonsin lyckats använda alkemi till att skapa eller återuppliva en människa. Det är dessutom ett grundläggande tabu inom alkemin att försöka sig på mänsklig transmutation, och följaktligen oförlåtligt. Ed och Al avfärdar dock tabun som ett poänglöst uttryck för andras misslyckande inom fältet, och söker igenom all information de kan hitta om ämnet i sin fars kvarlämnade böcker. En stormig natt inleder de slutligen transmutationen, och använder sitt eget blod som en komponent för moderns själ. Något går dock fruktansvärt fel. Trots att de gett alla ingredienser som behövs för en mänsklig kropp, är det inte nog i utbyte. Istället tas Eds vänstra ben ifrån honom medan Al förlorar hela sin kropp. I desperation offrar Edward sin högra arm och lyckas därmed fästa broderns själ vid en rustning. Härefter börjar en resa för att återfå allt som tagits ifrån dem.
 
Antal volymer:
22 på japanska (juli 2009), vet ej hur många som kommit ut på svenska.

Mitt betyg: 2½ av 5. Jag tycker att den här manga var krånglig att hänga med i. Det var för mycket personer att hålla reda på och massa konstiga platser och massa saker som hände. Men om man bortser från det så har den stor potential att vara en grymt bra manga. Kanske får ge den en chans till då jag aldrig läst alla böcker som hittills kommit ut på svenska, dels så var jag nog inte så koncentrerad på historian när jag läste den.


Bilder tagna från Google.
Handling tagen från Wikipedia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela