thewindblows

Med en kärlek för Asien!

One Piece.

Publicerad 2010-12-27 16:00:16 i Manga/Anime.,

Hej!

Med nyinvigningen och allt tänkte jag ta och dela med mig av min absoluta favoritmanga.

One Piece.

Genre:
Shonen

Handling: Det är piraternas era på haven. Alla vill åt den stora skatt som Kungen av Pirater, Gol D Roger, lämnade efter sig när han avrättades. Den sägs finnas vid slutet av Storleden, en farlig havsled som bildar en cirkel runt världen.

Bypojken Ruffy vill bli Kungen av Pirater och han beundrar pireten Shanks den Rödhårige som en gång räddade Ruffys liv. Shanks ger sin hatt till Ruffy med löftet att Ruffy ska återlämna den när han har överträffat Shanks.

Det finns något som kallas djävulsfrukter. Den som äter en sån får övernaturliga krafter till priset av att man förlorar förmågan att simma. Ruffy äter en frukt och hans kropp blir elastisk som om den vore av gummi.

Detta är bara början på ett äventyr som tar oss till massor av olika öar, till och med upp bland molnen.

Antal volymer: 54 har hittills översatts till svenska. Ca 60 volymer har getts ut i Japan, men än är inte serien slut.

Mitt betyg: 5 av 5 utan tvekan. Jag verkligen älskar den här mangan. Den är både allvarlig och så grymt rolig ändå. Det går inte ett kapitel utan att man skrattar åt den eller nästan biter på naglar för att det är så spännande. Den är helt enkelt ett måste att läsa, oavsett om man gillar manga eller inte. Alla kommer fastna för den.


Bildkälla.

Kommentarer

Postat av: Superblogs

Publicerad 2010-12-27 22:06:40

Hej vill bara tipsa dig om ett bra sätt för att få nya besökare till sin blogg.. regga dig på Superblogs och lägg sedan in ikonen på din blogg, sen behöver du bara vänta på dina nya bloggläsare.. enkelt och smidigt

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela