thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Min söndag :)

Publicerad 2013-03-31 12:05:32 i Allmänt.,

Hej! :)

Söndag kväll och jag har inte den minsta söndags-ångesten över huvudtaget. Jag har en och en halv vecka kvar på mitt lov så jag kan fortsätta njuta ett tag till :)
 
Idag har jag varit i full gång ända tills jag kom hem för en liten stund sedan. Började med en liten joggingtur imorse, sen en snabb dusch och sedan till Aimee och hämta hennes dammsugare jag fått då hon flyttar hem snart. Sen vart det en cykeltur till Yafuoka Dome och kikade på lite baseball. Tyvärr förlorade Fukuoka Softbank Hawks. Jag hoppas att nästa gång jag tittar så vinner dom, av alla tre gånger jag sett hittills så har dom förlorat. Inte så roligt. Sen cyklade jag hem igen och har handlat lite snabbt. Nu tänker jag dock slappa hela kvällen och så är det nya tag imorgon igen.
 
Alltid lika roligt! :)
 

Kuroko no basuke

Publicerad 2013-03-30 15:54:18 i Manga/Anime.,

God kväll! :) 

Äntligen har jag lyckats avsluta Kuroko no basuke. Igår när jag försökte så ringde det på skype, dagen innan så somnade jag för jag var så trött. Men nu har jag sett sista episoden och väntar spänt på (om) när nästa säsong kommer. Tur jag har mangan att läsa under tiden.
 
 
Teiko Högstadium slog enkelt allt motstånd dom hade. De fem som alltid spelade från start blev kallade "Miraklens generation". När de slutade högstadiet flyttade de alla till olika gymnasium. Men, något som många inte vet är att det fanns en till spelare i Teiko's lag, tillhörande Miraklens generation, en sjätte spelare. Denna hemlighetsfulla spelaren är nu en förstaårs-elev på Seirin Gymnasium, en ny skola med ett starkt men okänt lag. Kuroko Tetsuya, den sjätte spelaren, och Kagami Taiga, en spelare med otrolig naturlig talang som har växt upp i USA, satsar nu på att ta Seirin till toppen av alla lag i Japan, men då måste de besegra Kuroko's gamla lagkamrater från Miraklens generation.
 
Jag började med att läsa mangan i början av året och jag var fast efter bara några kapitel. Nu när jag måste vänta en hel vecka för ett nytt kapitel blev jag otålig och bestämde mig för att kolla in animen. Jag hade rätt höga förväntningar då flera av mina kompisar, som inte läst mangan, sagt att den var bra. Jag måste dock säga att jag är lite besviken på animen, den saknar lite av den spänning som jag känner när jag läser mangan. Det kan ju vara så enkelt att eftersom jag redan vet vad som kommer hända så är det inte lika spännande. Men trots det tycker jag att man ska läsa både manga och se anime. Superbra!
 

Step by step.

Publicerad 2013-03-30 02:39:14 i Allmänt.,

God morgon! :)

Jag började morgonen med ett bra humör och förhoppningar om en bra dag men vi får väl se hur det går med det. Jag hade ju nyss sönder en spegel.... Hoppas dock på att det inte förstör det fina vädret vi har idag. Det är underbart! 
 
Jag har precis ätit lite frukost och fixa mig. Snart ska jag iväg för dubbelpass på gymmet, zumba och rytmos. Så himla roligt! Sen får vi se vad resten av dagen bjuder på.
 
Underbart!
 

Alive.

Publicerad 2013-03-29 14:43:21 i Allmänt.,

God kväll! :)

Tänk att det redan är fredag igen, veckorna går så himla fort nu känns det som!
 
Idag har jag dock inte gjort så mycket. Började dagen med en promenad, sedan en sväng till gymmet för lite zumba och sedan har jag varit hemma hela eftermiddagen. Mötte upp Aimee för lite middag och sedan efterrätt. Hon flyttar snart hem till USA så måste passa på att umgås så mycket som möjligt. Ska möta upp henne en snabbis imorgon också :)
 
Så himla gott! Dock tycker ju inte kaloriräkningen om det lika mycket, haha.
 

Nishikoen.

Publicerad 2013-03-28 14:46:06 i Allmänt.,

Hej! :)

När det är så fint väder som det har varit här idag så måste man ju passa på att vara ute. Jag har spenderat min eftermiddag/kväll i Nishikoen med tillhörande tempel och sedan middag i Tenjin med Michael. Det är ju så underbart med alla körsbärsträd som blommar överallt!
 
 
Dessa hökar (tror vi) var hur många som helst på ett och samma ställe. Jag har då aldrig sett det förut, rätt coolt!
 

Sunny day!

Publicerad 2013-03-28 03:08:05 i Allmänt.,

God morgon! :)
 
Jag har dock varit vaken ända sedan sju imorse, dels för att jag inte kunde sova nå mer och dels för att jag ändå var tvungen att gå upp lite senare och hjälpa Aimee med en sak. Kom hem för en stund sedan och har fått i mig en väldigt tidigt lunch och väntar nu på att en maskin tvätt ska bli färdig. Måste passa på att tvätta när vädret är så underbart som idag. När jag lämnade min lägenhet runt halv nio så var det redan varmt. Jag gillar det!!
 
Så himla underbart! Låt det fortsätta så här och inte bli kallt (kallare) igen som förut. 
 

Shooting star.

Publicerad 2013-03-27 14:51:53 i Allmänt.,

God kväll! :)
 
Tror jag ska ta och krypa ner i sängen efter min otroligt effektiva dag. Har i princip inte gjort något annat än varit till gymmet, en snabb sväng till skolan och sedan affären. Resten av tiden har jag återigen spenderat framför datorn, haha. Imorgon så har jag dock lite saker att göra, skönt det med ibland. 
 
Mycket roligare än så här finns det inte att berätta nu så med det säger jag God natt! och hoppas ni där hemma i Sverige får en bra kväll!
 
Två purikura-bilder som togs för någon helg sedan som jag inte visat än. Otroligt rolig kväll! :)
 

Alright!

Publicerad 2013-03-26 02:20:14 i Allmänt.,

God morgon! :)

Senaste dagarna har jag varit lite lat med att uppdatera bloggen. Det har ju liksom inte hänt så mycket här. Jag har varit till gymmet, sen har jag spenderat resten av dagarna framför datorn. Det är ju det som är så typiskt när man har lov. Men skönt är det i alla fall, tur jag har mer än två veckor kvar innan skolan börjar igen.
 
Just nu sitter jag och äter lite frukost och läser lite Kuroshitsuji (Black Butler)Vid ett-tiden ska jag ta mig till gymmet för ett pass rytmos och sedan tänkte jag prova på hiphop-passet som är efteråt. Får se hur det är men det ska nog vara roligt. 
 
Rätt fint väder idag, dock var det lite kallt. Men hoppas det blir varmare om någon timme!
 

Fairy Tail.

Publicerad 2013-03-24 15:22:26 i Allmänt.,

God kväll! :)

Klockan är lite efter elva här hos mig och jag tänker nu ta och krypa ner i sängen och läsa en stund innan det är dags att sova. Idag har det varit en sån där typisk seg söndag, jag var på gymmet en sväng, tog en promenad och resten av tiden har spenderats framför datorn och kikat på Fairy TailJag kom in i en sån där spännande del av serien så det är ju tur jag inte hade något jag behövde göra idag. 
 
 

Zero.

Publicerad 2013-03-23 06:48:00 i Allmänt.,

Hej! :)

Dagens danspass på gymmet är avklarade och jag har precis ätit en väldigt sen lunch. Då solen lyser idag och det inte är så kallt tänker jag ta mig en promenad snart också. Man måste ju passa på, men snart är ju värmen här för att stanna och då blir jag superlycklig! 
 
Kvällen tänker jag då spendera hemma med lite snacks och det självklara, anime och manga och kanske lite drama. Vi tar det jag känner för. 
 
Dagens lunch, makaroner, tacoköttfärs, ketchup och lite ost. Så gott och enkelt!
 

Flower boy next door.

Publicerad 2013-03-22 16:43:07 i K-drama.,

God kväll! :) 

Klockan passerade tolv för ett tag sedan och jag borde väl gå och sova nu men jag måste berätta för er om dramat jag precis har kollat färdigt på. Jag har ju varit inne i en anime och manga period och har faktiskt inte kollat på ett enda drama på över två veckor, men nu tog jag mig i kragen och avslutade ett som nästan var helt färdigt, Flower Boy Next Door.
 
En romatiskt komedi som handlar om en tjej vid namn Go Dok Mi som har stängt in sig i sin lägenhet för att fly undan sina mörka minnen. Hon har en liten crush på mannen som bor i huset bredvid och har en vana att stå och kika in i hans lägenhet när hon en dag blir påkommen av Enrique Geum... 
 
Jag tycker den handlingen får räcka, det är lätt att det blir spoilers om jag fortsätter. Men ni kan ju tänka er, vad skulle ni göra om ni var i Go Dok Mi's situation, i Enrique's situation?
 
Dramat är lite segt i början, men tar man sig igenom de första avsnitten så är man helt fast i underbart söt Enrique är och sedan ska vi ju inte glömma att han inte är den enda grannen som ser bra ut. Skådespelarna gör det bra och jag måste bara älska att det faktiskt är en japanskt skådespelare också. Självklart spelar han en kille som kommer från Japan, men han pratar väldigt bra koreanska ändå. 
 
Kolla in det här dramat om du vill skratta men samtidigt ha lite djup i det. Dom flesta av karaktärerna har rätt mörka och tråkiga bakgrunder innan dom lär känna varandra. 
 
Nu tänker då jag gå och sova och ladda upp mina batterier för imorgon då det är både zumba och rytmos som gäller på gymmet. God natt!!
 

Center of the World.

Publicerad 2013-03-22 02:05:15 i Allmänt.,

God morgon! :)

Jag har precis fått i mig lite frukost och ska vila en liten stund till innan det är dags att gå till gymmet. På schemat idag står en halv timmes promenad på löpbandet sedan ett pass zumba. Ingen styrka idag då jag har haft sådan hemsk träningsvärk i flera dagar, haha. Tänker låta mina muskler vila någon dag till, men sen är vi på det igen. 
 
Senare idag blir det nog en liten shoppingtur med Michael, dock är det inte jag som ska shoppa. Jag har gett mig ett komplett shoppingförbud, vi kan ju bara hoppas att jag håller det också. Det är ju det som är så svårt!
 
 

My world.

Publicerad 2013-03-21 15:14:57 i Allmänt.,

God kväll! :)

Här har klockan passerat elva och jag börjar känna mig rätt så färdig för sängen. Lite för lite sömn igår och en dag full av saker tar ut sin rätt. Efter den där morgonpromenaden fixade jag mig och sedan åkte jag in till Tenjin, gick till Genki, träffade människor, hamnade till slut i en park under körsbärsträden som nu blommar så fint. Dock gick solen ner och det blev så kallt så vi gav upp runt nio tiden och då var det bara att skynda sig hem och på med varma kläder och få tillbaka värmen. 
 
Nu ska jag nog läsa ett eller två kapitel till av Detective Conan  innan det är dags för sängen och ladda upp batterierna för morgondagen. 
 
 

Smiling.

Publicerad 2013-03-21 04:00:24 i Allmänt.,

Hej! :)
 
Dagens morgonpromenad är avklarad, likaså duschen. Just nu sitter jag och äter lite lunch och sedan är jag redo för var dagen har att erbjuda. Solen lyser också, dock är det inte så varmt, runt tio grader bara. Men på med en extra tröja och det blir hur härligt som helst. 
 
Körsbärsträden har börjat blomma också, så himla fint!!
 

Ombyggnad pågår!

Publicerad 2013-03-20 14:32:25 i Allmänt.,

God kväll! 

Tänker bara kika in här och säga att designen bloggen har för tillfället är lite tillfällig. Jag är trött på det rosa och vill ha en stilren blogg. Kommer utgå från den här designen men fixa till den lite så den passar mig bättre. Dock är jag för trött för det nu och det får nog vänta några dagar till. 
 
Bjuder er på den här bilden, photoshop gör skillnad! Så himla bra.
 

Pizza!

Publicerad 2013-03-20 13:54:43 i Allmänt.,

Hej! :)

Idag blev jag då borta längre än jag trodde. Hade ju bara planerat att hjälpa Julie flytta sina saker och sedan snacka en stund men vi hamnade på Canal City till slut. Först åt vi pizza och efterrätt i pizzaform, mums! Sen en liten snabbisshopping. Trevligt var det i alla fall trots att jag inte hann med en andra promenad idag. Haha.
 
Nu tänker jag byta om till pyjamas och sedan tillbringa resten av kvällen framför datorn och kika på Fairy Tale. 
 
Äppelpajpizza, så himla gott! :)
 

Never forget how awesome you are.

Publicerad 2013-03-20 05:40:33 i Allmänt.,

Hej! :)

Dagens gympass avklarat. Så grymt härligt när det är gjort. 
Har precis ätit lite lunch och ska strax gå till tunnelbanan och sedan möta upp Julie och hjälpa henne att flytta till ett annat elevhem. Faktiskt mitt gamla, där jag bodde de tre första månaderna här i Japan. 
Efter det får vi se vad som händer. Jag hoppas det har slutat regna tills jag kommer hem igen för då ska jag ge mig ut på en promenad. Som sagt, här kör vi hårt ett tag nu. Jag vill verkligen kommer under 70kg snart. Bara 5kg till så är ett av delmålen avklarade. Snart så!
 
 

God natt!

Publicerad 2013-03-19 15:54:06 i Allmänt.,

God kväll! :)

Jag trotsade det dåliga humöret och gav mig ut på den där promenaden iaf och ångrade mig gjorde jag då inte. När jag kom tillbaka plocka jag ordning och fixa lite olika saker här hemma och sedan kikade jag lite anime och käkade lite glass. Det där dåliga humöret är med andra ord nästa helt borta. Bra! 
 
Nu tänker jag dock krypa ner i sängen och ladda mina krafter för en ny dag och vad den har att erbjuda.
 
Så härligt när man bara behöver en tröja på kvällen, kallare än så blir det inte för tillfället här. 
 

Lunch med vänner.

Publicerad 2013-03-19 11:34:42 i Allmänt.,

Hej! :)

Min dag började med en timmes promenad, en dusch och sen mötte jag upp några vänner för lunch och massa skitsnack. Alltid lika trevligt. Dock är det inte en nöjd Anna som sitter här nu, mitt goda humör försvann när jag läste min mejl. Än en gång vill CSN ha mer papper av mig. Jag tror jag håller på att bli tokig..... 
 
Därför tänker jag nu njuta av lite glass och skippa den där promenaden jag hade planer ikväll, bara för att jag inte har den mista lust att lämna min lägenhet igen. Jag är less på allt hit och dit med CSN nu och vill verkligen att det ska vara klart!
 
Dagens lunch, yakiniku! :)
 
 

No choice.

Publicerad 2013-03-18 12:00:29 i Allmänt.,

Hej! :) 
 
Jag kom hem för någon timme sedan och plockat ordning lite. Det har varit kaos här de senaste dagarna, haha. Men nu går det att hitta saker igen. 
 
Sitter just nu och äter lite middag iform av en smörgås och lite cola samtidigt som jag läser lite Kuroshitsuji (Black butler). Någon som läst den mangan? 
 
 

Cup noodles!

Publicerad 2013-03-18 05:24:09 i Allmänt.,

Hej! :)

Träning och dusch avklarad. Nu sitter jag och äter lite lunch och sedan ska jag ta mig in till Tenjin och möta upp några vänner. Regnet försvann tidigare än vad jag trodde så nu kikar solen fram också. Härligt!!
 
Kanske inte världens bästa lunch men det går så snabbt och är så enkelt. Typiskt japanskt!
 

Are you ready?

Publicerad 2013-03-18 02:13:01 i Allmänt.,

God morgon! :)

Jag vaknade helt utvilad för en liten stund sedan. Somnade före tolv igår och sov till halv tio, underbart! Jag vaknade dock till vid sex-tiden för det regnade och blåste så himla mycket och slog mot mina fönster. Det är nog den största nackdelen med att bo på 13e våningen. 
 
Nu är det lite frukost dags och sedan en promenad till gymmet. Nu kör vi stenhårt ända fram till skolan börjar igen, alltså till den 11 april!
 
Det regnar fortfarande lite grann, men inte så farligt som under natten.
 

God natt! :)

Publicerad 2013-03-17 15:39:12 i Allmänt.,

God kväll! :)

Nu tänker jag ta och krypa ner i sängen. Trots att jag bara varit vaken sedan fyra så orkar jag inte mer. Klockan är ju trots allt halv tolv här nu. Har trots illamående fått i mig lite mat också, beställde hemleverans av pizza. Så himla enkelt! 
 
Nä, nu säger jag God natt och förhoppningsvis återvänder jag med nya krafter imorgon.
 
Margerita från Domino's Pizza. Mums!
 

Be the light.

Publicerad 2013-03-17 11:57:54 i Allmänt.,

Hej! :)

Det är först nu, klockan åtta på kvällen som jag börjar vakna till liv. 
Att komma hem efter sju på morgonen, sova till fyra och sedan inte må så bra efter all alkohol igår tar ju på krafterna. 
 
Men jag hade så otroligt roligt! Visst finns det en period på kvällen som vi skulle kunna vara utan, men allt det andra vägde upp. Vi började kvällen på en izakaya, sedan vidare till bowling (gick inge vidare när man har druckit alkohol...) och sedan till en klubb. En bra kväll med bra människor. 
 
Guan, Julie, Michael och Kyoko. Alla är dom asiater, jag enda västerländska! Haha.
 

Today I'm wearing this.

Publicerad 2013-03-16 06:44:33 i Allmänt., Kläder/Shopping/Inspiration.,

Hej! :)

Dagens träning avklarad, först ett zumba-pass och sedan något dom kallar rytmos. Det är en blandning av olika dansstilar, grymt roligt! 
 
Strax ska jag ta tunnelbanan och möta och Helen och sedan är det födelsedagsfirande som jag nämde tidigare. Hoppas ni får en toppenlördag, för det tänker då jag ha. 
 
Enkel outfit idag. Klänning och tröja, blir nog jackan över också. 
 

And I'm back again.

Publicerad 2013-03-16 02:31:22 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag har ju varit väldigt frånvarande här den senaste månaden. Men ska jag vara ärlig tänkte jag faktiskt att jag skulle lägga ner det här med bloggandet men jag tror jag ger det en chans till. Det är ju vår här i Japan nu och det ger mig så mycket mer energi och motivation till att göra saker. Jag ska försöka fixa en ny design också, så det hela blir nytt och fräscht här. 
 
Lördag morgon här nu och jag har lite planer för dagen. Ska ta mig iväg till gymmet för lite träning snart och sedan blir det lite småstädning här hemma innan jag ska möta upp några vänner för lite födelsedagsfirande av Julie ikväll. Mysigt! Att solen lyser och det är varmt gör det hela så mycket bättre.
 
Två purikura-bilder från förra veckan. Vi hade varit och gjort profiler hos ett företag, därav kläderna.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela