thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Shake it up!

Publicerad 2012-05-31 10:02:00 i Allmänt.,

Hej! :)

Nu j*klar ska jag komma igång med min träning! Jag fick ett tips från Caroline's blogg om den här hemsidan, Funbeat. Har suttit och kikat runt lite på sidan nu och det har verkligen fått igång min motivation. Har till och med planerat in hur jag ska träna från och med nu och 6-7 veckor framåt. Håll tummarna för att jag håller det också! :D



Top 3

Publicerad 2012-05-30 08:10:01 i Allmänt.,

Hej! :)

Då jag inte har så mycket att skriva om nu tänkte jag göra en Top 3-lista över min absoluta favoritdraman, alla kategorier. Jag tänker bara skriva varför här, klicka på namnet för att komma till Dramawiki's sida om dramat.

#3 Boys over flowers

Det här dramat borde kanske vara på första plats. Ett av mina absoluta favoritdraman, har sett det flera gånger. Men anledningen till att det inte är på första plats är att det är lite för långt och det är lite för mycket som händer. Men jag älskar det ändå! Det är välgjort, bra skådespelare och en rolig handling. Mycket skratt, men några tårar också. Det berör faktiskt även om det är en historia som aldrig skulle hända i verkligheten.


#2 Hanazakari no kimitachi e (Hana Kimi)

Hana Kimi är bara underbart. Roligt helt enkelt. Jag älskar att dom får med så många olika personligheter. Någon som är för dum för att förstå det själv, någon som knappt pratar och någon som är utklädd till kille. Bara underbart!

#1 Mary stayed out all night


Detta är ännu mer underbart! Otroligt bra skådespelare som dessutom ser väldigt bra ut, alltid ett plus. Jag älskar handlingen, även om det förmodligen inte skulle hända i verkligheten. Men det är väl det vi har draman för? Att drömma sig bort, eller? Bara att kolla!

Going down memory lane.

Publicerad 2012-05-29 15:49:31 i Allmänt.,

God kväll! :)

Ibland kommer jag in i en såndär period då jag bara lyssnar på låtar jag lyssnade på för några år sedan. Dom bär med sig så mycket minnen, både bra och dåliga. Det ger mig ny energi till att fortsätta framåt och inte bakåt.

Några av favoriterna.

Rascal Flatts - Skin

 

Secondhand Serenade - Your call

 

Brolle Jr - Playing with fire

 

Skolutflykt!

Publicerad 2012-05-28 07:36:10 i Allmänt.,

Hej! :)

Jag skulle ha skrivit det här redan i lördags, men den här helgen har jag varit superlat och inte orkat med någonting. Men nu blir det andra tag.

I fredags hade vi inga vanliga lektioner, det var bestämt att vi skulle på utflykt, alla förstaårselever. Så det var blandat utlänningar som studerar japanska och japaner som studerar annat. Vi blev indelade i grupper blandat utlänningar och japaner. Min grupp bestod av två japanska tjejer och två japanska killar. Det skulle ha varit två utländska killar också, men dom dök inte upp så jag blev enda utländska i min grupp. Inte för att det gjorde mig något.

Vi åkte till en stor park där det fanns några karuseller och lite djur. Riktigt fint faktiskt. Synd bara på vädret, det regnade större delen av tiden men vi klarade oss bra iaf. Tror bilder kan visa bättre vad vi gjorde än att jag ska skriva det.

Min grupp.


Vi körde någon form av gokart, läskigt!


Såg kängurus med ben på magen, tror nog att det var någon som var lite trött där.


Träffade på mig favoritdjur, kapybara.


Getter, alltid lika coola.


Vi klappade även marsvin. Tror vi allihop kände oss som små barn, haha.


För att göra det kort, detta är ungefär vad vi gjorde. Hade superroligt och fick träna min japanska supermycket. Japanska hela dagen, det går bättre och bättre.

Dream High 2

Publicerad 2012-05-27 08:39:12 i K-drama.,

Hej! :)


Jag har äntligen sett färdigt på Dream High 2. Jag har velat se det jättelänge men inte riktigt haft tid. Men nu tog det mig bara en vecka och så var det slut. Kan ju säga att det var superbra!

 

Dream High 2 är andra säsongen på Dream High men det är nya karaktärer, alla förutom en lärare på skolan.

 

I den här säsongen har Kirin Arts High School tappat all glans från några år tillbaka, när den första säsongen utspelade sig. Det är till och med hot om att skolan måste stängas. Skolan blir övertagen av OZ Entrertainment Agency som flyttar sina egna stjärnor dit. Genast blir det tävling mellan de nya studenterna och de som redan går på skolan.

 

Jag vill inte skriva för mycket om handlingen då det förstör lite av spänningen. Jag kan ju säga att jag var fast efter det första avsnittet och vill bara se mer. Jag gillar alla karaktärer, dom är nödvändiga för att göra historian så bra som möjligt. Även om det finns doms om bara är där för att förstöra. Jag blev dock lite besviken på slutet, men har upptäckt att jag blir det av ganska många draman jag ser. Dom slutar för det mesta inte alls som jag vill.

 

 

You gotta dance, dance, dance.

Publicerad 2012-05-23 12:48:17 i Allmänt.,

God kväll! :)

Här är det plugg som gäller. Det är dock lite svårt med koncentrationen idag. Mitt huvud vill inte riktigt samarbeta, plus att jag inte druckit tillräckligt med vatten de senaste dagarna så nu har jag en ordentlig huvudvärk. Men jag har åtminstonde gjort min läxa och pluggat lite kanji. Ska göra ett nytt försök om en stund med att plugga lite vocab. Får se hur det går.



Blommor och stranden.

Publicerad 2012-05-22 13:58:32 i Allmänt.,

God kväll! :)

Gjort mycket idag, kom hem för ca tjugo minuter sedan och klockan är snart nio.
Först skola som vanligt, sen skulle jag få testa på ikebana. Det är traditionell japansk blomkonst. Faktiskt rätt häftigt.







Efter det åkte vi ett gäng till stranden. Spelade vollyboll och bara njöt av det fina vädret. Härligt!











Nu ska jag ta tag i min läxa, ta en dusch och sedan krypa ner i sängen. Är så trött!

Tisdag!

Publicerad 2012-05-22 01:15:48 i Allmänt.,

God morgon! :)

Hur underbart är det inte att vakna av att solen lyser in genom fönstret? Man blir ju pigg och glad på en gång. Vilket jag behövde idag då jag var uppe alldeles för sent igår och kollade på Dream High 2. Har blivit liiite fast, haha.

Efter skolan idag ska jag få testa på att göra japansk blomkonst eller något sånt. Skolan firar något speciellt i år och då ska dom göra en video så vi ska bli inspelade. Vet faktiskt inte varför men det ska bli roligt iaf.

Efter det ska jag ta och skynda mig till Genki JACS, min gamla skola. Ska möta upp några där och sen ska vi dra till stranden. Måste ju ta vara på de fina dagarna. Imorgon ska det börja regna... Inte roligt.

Söndagsbabbel.

Publicerad 2012-05-20 10:26:39 i Allmänt.,

Hej hej! :)

Tanken var att den här dagen skulle ägnas åt pluggning. Men det är ju bra svårt att koncentrera sig ibland, eller hur? Har bara råkat kolla på Youtube-videos och dramas större delen av dagen. Haha.

Nu ska jag ta och göra ett nytt försök, två prov imorgon. Så lite plugg måste göras.

Lite senare ska jag nog ta mig ut på en promenad också, bara jag har energi kvar till det. Haha.

Dramat som tittas på just nu.
Mikeneko Holmes no suiri


Bounce

Publicerad 2012-05-20 02:57:56 i Koreansk musik.,

God morgon! :)

Ännu en nya k-pop grupp som gjort sin debut. Dessa två killar var med i dramat Dream High 2 som jag fortfarande inte har sett. Ska ta och göra det nu.

Låten gillar jag verkligen. Lite annorlunda men på ett bra sätt. Videon är bara underbar!
JJ Project - Bounce

No other.

Publicerad 2012-05-19 02:34:26 i Allmänt.,

God morgon! :)

Fredag igår så nu är det äntligen helg. Trots det var jag uppe runt nio, har man vanan inne så har man.

Igår var jag och åt yakiniku med några kompisar. Älskar yakiniku! Det är som barbecue, du har din egna lilla grill på bordet och sen grillar du ditt eget kött, kyckling och så vidare. Så himla roligt sätt att äta på. Tabehodai och nomihodai så klart. Allt du kan äta och allt du kan dricka i två timmar. Blev en och annan drink och sen var man proppmätt när man kom ut därifrån.

Efteråt mötte vi upp några andra och gick till en pub och bara snacka och hade det trevligt. Vart inte alls sent, var hemma strax efter tolv. Perfekt. Man får ju en dag efter då också. Måste ju ta vara på helgerna.

Yakiniku!


Aisuru hito

Publicerad 2012-05-18 01:06:27 i Japansk musik.,

God morgon! :)

Det har varit lite dåligt med japansk musik här på senaste tiden men nu ska det bli ändrig. Vi börjar med den här bra låten.


D=out - Aisuru hito

 

Everybody say hello, hello, hello!

Publicerad 2012-05-17 12:31:19 i Allmänt.,

God kväll! :)

Nu har jag haft en till såndär effektiv dag. Hur är inte det?
Jag har så klart hunnit med skolan. Efter det var jag tvungen att gå till the Ward Office, vet inget bra namn på svenska. Eftersom jag har ett två års visa måste jag även tekna en försäkring. Låter kanske krångligare än vad det faktiskt var. Fick hjälp på skolan med att fylla i pappren, så klart på japanska. Sen behövde jag bara gå till the Ward Office och lämna in dom. Någon gång nästa vecka kommer mitt försäkringskort hemskickat till mig. Enklare än så kan det ju nästan inte bli.

Tog det lugnt någon timme innan jag tog cykeln till affären. Var tvungen att handla lite. Sen har jag hunnit med att plugga en del och sen även storstädat lägenheten. Så nu är det dags att visa lite bilder på hur den faktiskt ser ut. Har ju bott här ca 6 veckor och inte gjort det än.













Lite morgonbabbel.

Publicerad 2012-05-17 01:21:03 i Kläder/Shopping/Inspiration.,

God morgon eller god natt, det bestämmer ni själv ;)

Uppe i god tid idag så har en hel halvtimme över. Kunde ju ha sovit lite till... Haha. Men vaknade faktiskt före klockan ringde idag, för solen lös in i mina fönster för jag har ju fortfarande inte skaffa några gardiner...

Idag är det skolan fram till tolv bara. Skönt med korta dagar fast samtidigt så får jag alldeles för mycket frihet som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Lite pappersgrejer måste jag fixa idag, men det ska nog inte ta så lång tid. Sen får jag se. Måste plugga lite också, har två prov imorgon, fredag. Det ena är lätt, det andra är lite svårare. Men det ska nog gå bra ändå.

Måste bara tillägga att jag älskar mina nya möbler. Så himla underbart!

Vi kör väl en dagens. Var himla länge sen nu.


Toppen kommer från Forever 21, kjolen är köpt på Gina Tricot för länge sen. En enkel men snygg outfit.

MBLAQ Hello Baby

Publicerad 2012-05-16 16:05:08 i K-drama.,

God kväll! :)

Jag ska alldeles strax gå och sova så jag orkar med skola och annat imorgon. Är supertrött! Men innan det måste jag skriva lite om MBLAQ Hello Baby. Det är en reality show från SydKorea som handlar om K-popgruppen MBLAQ. Dom får i uppdrag att ta hand om tre 4-åringar och lära dom nya saker. Detta är den 5:e säsongen av Hello Baby, tidigare har jag tittat på SHINee Hello Baby. Jag måste säga att den här säsongen var snäppet bättre.

Jag tyckte att de första avsnitten var lite sega men det gick fort över när man fick se hur mycket relationerna började utvecklas mellan alla. Det är sådan stor skillnad på deras första möten och sista avsnittet. Sista avsnittet fick mig nästan att gråta för slutet var så fint. När dom berättade för barnen att dom inte skulle ses igen och tog farväl. Riktigt fint!

Finns väl inte så mycket mer att berätta om en reality show. Ta och titta på den istället!



Go crazy!

Publicerad 2012-05-16 10:31:05 i Allmänt.,

Hej! :)

De tunga grejerna är nu hemma, uppplockade och ihopsatta. Så härligt! Nu är det bara lite småsaker kvar sen så kommer jag vara nöjd. Men småsakerna kan vänta ett tag till, ingen brådska.

En liten bokhylla så jag äntligen har lite mer förvaring. Det enda som inte är så bra med den här lägenheten är just förvaringen. Men nu är det löst.


En stol! Fast utan ben ;) Här är det på japanskt vis. Men det är iaf helt underbart att ha en stol att sitta i istället för i sängen. Underbart!


Nu ska jag ta och cykla iväg igen och handla lite. Sen fixa nå mat och sen blir det till att plugga ett par timmar. Känns som om jag har fått så mycket gjort redan, och ännu fler saker ska hinnas med.

Love dust!

Publicerad 2012-05-16 06:21:28 i Koreansk musik.,

Hej! :)

Medans ni knappt har gått upp där hemma i Sverige har jag redan slutat skolan för dagen. Så nu har jag bara en lång eftermiddag och kväll att ta det lugnt på. Fast det är inte vad jag har planerat. Jag ska ta och få lite ordning på mitt rum hade jag tänkt. Ska äta lite först och sen ska jag iväg och köpa en byrå och en stol. Sen väntar bara storstädning av hela lägenheten och lite plugg på det... Men det kommer vara underbart när det är gjort.

Under tiden kan ni ju alltid njuta av lite bra musik.
Big Bang - Love dust


Oppa oppa!

Publicerad 2012-05-14 12:08:34 i Koreansk musik.,

Hej! :)

Jag hade nästan börjat glömma varför jag gillar Super Junior så himla mycket, tills jag snubblade över detta uppträdande igen. Det är bara så underbart sjukt roligt! Donghae och Eunhyuk vet verkligen hur man bjuder på sig själv... Haha. Oppa oppa!!

Donghae & Eunhyuk (SuperJunior) - Oppa oppa


Ohitorisama

Publicerad 2012-05-14 11:47:35 i J-drama.,

Hej! :)

Jag har äntligen bestämt mig för att avsluta alla draman jag ser på för tillfället innan jag börjar på något nytt. Det är lite för rörigt att kolla på 5-6-7 samtidigt. Dessutom om jag hittar något som verkligen är superbra, då glömmer jag nästan bort dom andra.

Det senaste som blev färdigkollat för en stund sedan är Ohitorisama. Ett japanska drama från 2009. Det handlar om karriärkvinnan Akiyama Satomi som är historialärare på en högt ansedd high school för tjejer. Hon har fått smeknamnet "Ohitorisama" för att hon gillar att vara ensam och klarar allt på egen hand. Smeknamnet syftar också på att hon alltid är singel. När en ung man vid namn Shinichi kommer till skolan för att vikariera vänds Akiyamas värld upp och ner. Shinichi är tio år yngre, har bara har deltidsjobb, och har varken pengar eller någonstans att bo. När Akiyama låter honom bo hemma hos sig tills han har nog med pengar för att hyra en lägenhet är "Ohitorisama" inte längre ensam... Vad är det som kommer hända?

Beskrivningen låter bättre än vad dramat faktiskt är. Det hade potential att vara superbra men tyvärr blev jag lite besviken.  Jag gillar dock skådespelaren som spelar Shinichi, Koike Teppei. Har sett honom i andra draman och gillat honom då med. Har man inget bättre att titta på för tillfället eller bara vill ha något väldigt lätt så kolla på det här. Vill man ha något med mera djupa känslor ska man leta vidare.



U-Kiss!

Publicerad 2012-05-13 14:57:32 i Koreansk musik.,

God kväll! :)

Anledningen till att jag gillar K-popgruppen U-Kiss så himla mycket är deras underbara sätt att både kunna göra otroligt bra partymusik men även låtar som bara är till för att gråta till. Underbart!

Två underbara exempel från nyaste skivan Doradora.

U-Kiss - When love stops

U-Kiss - Doradora

Lite nytt! :)

Publicerad 2012-05-13 11:11:10 i Allmänt.,

Hej! :)

Hur härligt är det inte att ha ett bord igen? Har varit utan ett bord sen jag flyttade till min egna lägenhet. Men nu tog jag äntligen tummen ur och köpte mig ett bord. Självklart ett lågt japanskt bord. Nu är det bara en stol till och sen en liten bokhylla som fattas sen är jag nog ganska nöjd.

Dagens andra stora grej att bli hemsläpad. Jobbigt, men så härligt när jag väl kom hem.


Innehållet i dagens första paket, en byrå i enbart plast. Billig! Men vad gör det om den är lite ful, syns ju ändå inte när jag stänger dörren ;)


Dagens andra paket: Ett rosa bord! Helt underbart.


Fight for freedom.

Publicerad 2012-05-13 08:48:53 i Allmänt.,

Hej! :)

Varit iväg och spanat in lite saker som jag ska köpa senare. Kan inte köpa allt på en gång då det är stora saker och jag kan bara ta en åt gången. Men jag vet åtminstonde vad det är jag vill ha nu. Snart ska det nog vara ordning i den här lägenheten med. Härligt!

Detta är vad jag släpade hem idag. Blir en ny tur imorgon, eller kanske om en stund...


Planer för dagen.

Publicerad 2012-05-13 02:37:26 i Allmänt.,

God morgon! :)

Vakna för en liten stund sen. Ska strax äta lite frukost och sen bege mig ut på en långpromenad. Har äntligen börjat få tillbaka min motivation till att motionera och äta rätt. Så skönt! Så vi får väl se hur det går den här gången.

Senare idag ska jag nog ta och göra lite shopping. Måste köpa lite saker till lägenheten. Har bott här i över fem veckor men fortfarande har jag inte ordnat med en byrå, vilket verkligen behövs. Igår spanade jag inte en men hade tyvärr inte tillräckligt med pengar med mig så får gå tillbaka dit idag och köpa den. Tar bara 5 min med cykel. Underbart!

Självklart ska det bli lite pluggning också. Måste plugga kanji!!! Det är väl för det mesta det jag plugga då jag redan vet all grammatik vi går igenom för tillfället. Men kanjis... Det är svårt!

Hur tänker ni tillbringa er söndag?

Take care of the young lady

Publicerad 2012-05-12 03:06:09 i K-drama.,

God morgon! :)

Igår kollade jag äntligen klart på ett drama jag har velat se länge, men inte riktigt haft tid till.
Take care of the young lady handlar om Kang Hye Na, som är arvtagare till Koreas största företag (Kangsan Group). Kang Hye Na har både utseendet, pengarna och den rätta bakgrunden. Hon lever det perfekta

Jag gillar det här dramat väldigt mycket. Det har allt för att vara bra. Bra skådespelare, bra handling. Jag gillar utvecklingen hos karaktärerna. Från att vara aningens irriterande till att bara växa så mycket. Helt klart värt tiden det tar att titta.



Lite förslag, tack! :)

Publicerad 2012-05-11 14:15:43 i Allmänt.,

God kväll! :)

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för tillfället... Vill ju få igång lite motivation till att skriva massor av inlägg men jag har lite idétorka så det är lite svårt att komma igång. Ge mig lite förslag! :)

Fredag idag, den här veckan har gått så himla fort. Vet inte riktigt vart den tog vägen! Klockan är redan nio på kvällen här borta i Japan och jag har en skön hemmakväll. Den här veckan har jag kommit hem alldeles för sent alldeles för många dagar så jag behövde en hemmakväll och bara ta det lugnt. Aldrig fel.

Vad resten av helgen bjuder på vet jag faktiskt inte. Har inget alls planerat vilket faktiskt känns lite konstigt. Förhoppningsvis får jag tag på någon som vill mötas upp och äta middag eller något imorgon kväll. Annars blir nog den här helgen rätt lång om jag inte träffar någon alls. Vi får allt se vad som händer.

Nu ska jag ta och titta på de två sista avsnitten av Take care of the young lady. Ett koreanskt drama. Kommer upp en recension imorgon förmodligen.

Ha en toppenkväll nu!


Happiness.

Publicerad 2012-05-10 07:18:54 i Allmänt.,

Hej! :)

Det som är bra med att sluta tolv om dagarna är att man utan problem kan åka hem, äta lite lunch och vila lite innan det är dags för att träffa människor. Jag gillar!

Om en stund tänkte jag ta mina böcker och bege mig till Starbucks och plugga lite. Som jag sagt förut är det det absolut bästa stället för mig att plugga på, ingen dator som distraherar och söta pojkar som jobbar. Kan det bli bättre? ;)

Vid halv sex ska jag möta några vänner och sen ska vi vidare till en skola där vi ska prata engelska. Dom som går på skolan studerar engelska och vill ha några som pratar engelska flytande och träna att prata med så vi har lovat att ställa upp. Det ska nog bli roligt, om inte annat en erfarenhet och en chans till att träffa nya människor.



Go crazy!

Publicerad 2012-05-10 01:29:30 i Koreansk musik.,

God morgon! :)

Jag tror jag inte riktigt har kommit in i ordentligt bloggande igen, men nu ska det bli andra tag.
Har dock inte så mycket tid nu, så det blir bara en så otroligt bra låt för att få igång dagen.

U-kiss - Doradora


'Cus I'm unbreakable!

Publicerad 2012-05-05 05:31:07 i Koreansk musik.,

Hej! :)

Tycker väl det kan vara dags att skriva något här nu.
Jag har egentligen inte så mycket att berätta. Är alldeles för trött för att gå igenom mina bilder från den senaste veckan och visa vad jag har sysslat med, det får vänta tills imorgon.

Vad händer idag då? Faktiskt ingenting, rätt skönt. Om ett tag ska jag ta och cykla till Tenjin med min böcker, sätta mig på Starbucks och plugga ett tag. Jag klarar inte av att plugga en längre stund i min lägenhet, så mycket annat som distraherar mig så det är betydligt bättre att göra det någon annanstans. Starbucks är favoritplatsen! :)

Favoritlåten för tillfället.
B.A.P - Unbreakable


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela