thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Olika Lolita-stilar.

Publicerad 2011-01-08 20:26:44 i Kläder/Shopping/Inspiration.,

God kväll! :)

Den dåliga uppdatering beror på att jag jobbar så grymt mycket men det kommer bli bättre om några dagar.

Igår skrev jag att jag tycker att lolita-klädsel är så grymt snyggt och att det fanns massor av olika varianter.
Så idag tänkte jag skriva om alla dessa.

Vilken tycker ni är snyggast?

Gothic Lolita - Detta är förmodligen den mest kända stilen. Färgerna är ofta i svart och vitt och sammet är ett populärt material. Stilen har inspirerats av det västerländska goth-modet med kors och mörka färger. Gothic Lolita är dock en mycket mer rar och oskuldsfull stil än goth-stilen.



Sweet Lolita - Kallas på japanska ama lolita. Detta är den mest färglada lolita-stilen. Presic som namnet antyder är den både oskuldsfullare och sötare än de andra lolitastilarna. Det är mycket pastellfärgade kläder som ofta har mönster/tryck med saker som t.ex. bakelser, leksaker, karuseller, sagofigurer, blommor. Det är även mycket spets, band, rosetter och volanger. Teddybjörnar och parasoll är väldigt vanliga accesoarer. Sminket är i ljusa eller transparenta färger för att ge ett naturligt och dockliknande utseende.



Country Lolita - Påminner mycket om Sweet Lolita men klänningarna brukar vara rutiga eller ha "lantliga" mönster som t.ec. äpplen eller körsbär. Till Country Lolita hör ofta rottingkorgar och bahytter.



Punk Lolita - En lolita-stil som är inspirerad av den västerländska punken. Mycket kedjor, skotsrutiga kjolar, patinerade kläder och nitar.



Classic Lolita - Detta är en mer sofistikerad lolita-stil. Det är inte så mycket spetsar och utsmyckningar som t.ex. Sweet Lolita. Färgerna är ofta gammelrosa, vinrött och blommiga mönster. Man har ofta vackra halsband av pärlor, kaméer eller varienrande motiv som fågelburar. Rosor och bahytter är vanliga som hårprydnader. Sminket är något mörkare än Sweet Lolita.


Shiro Lolita - Man klär sig helt i vitt.



Kuro Lolita - Man klär sig helt i svart och till skillnad från Gothic Lolita har Kuro Lolita inga gotiska influenser.



Hime Lolita - Även kallas prinsesslolita. Det är en stil som inspireras från en annan japansk modestil som kallas himegyaru. Frisyr och smink är väldigt lika.



Casu Lolita - En nedtonad Lolita-stil som ofta används för vardagsbruk. Oftast med en enkel t-shirt eller blus med en mer eller mindre puffit lolitakjol och möjligtvis en enkel håraccessoar.



Ero Lolita - En utmanande stil med kortare kjolar och avsaknaden av blusar under klänningar. Fetischelement som läder, lack och korsätter förekommer också.



Guro Lolita - Blandar det skrämmande och trasiga med det oskuldsfulla. Ofta vita kläder med sänkt av låtsasblod. Mitellot, ögonlappar och bandage är vanliga accessoarer.



Sailor Lolita - Inspirerad av sjömansmodet. Ofta sjömansmössor på huvudet och klänningarna brukar ha marina motiv som t.ex. ankare.



Wa Lolita - Inspirerad av traditionella japanska kläder som t.ex. kimono.



Qi Lolita - Kläder som är inspirerade av traditionella kinesiska klädstilar.



Bilderna är tagna från Google och jag har valt dom jag tycker passar bäst in på varje stil.

Kommentarer

Postat av: fridaa

Publicerad 2011-04-21 10:31:45

Jag <3 lolita!

Postat av: Georgina

Publicerad 2011-09-22 20:22:35

Va kul att du har skrivit om så många lolita stilar jag visste bara några själv men nu kan jag jätte många^^ Bilderna var jätte fina och jag tyckte de var bra skrivet^w^

Postat av: xXItachiUchihaloverXx

Publicerad 2011-11-13 13:13:51

Vill ha gothiclolita klänningen ^u^ ^__^

( o.o) Katt Meow ;3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela