thewindblows

Med en kärlek för Asien!

Power!!

Publicerad 2011-02-26 11:21:16 i Manga/Anime.,

Konnichiwa! :)


Bildkälla.

Författare: Shizuru Seino

Genre: Shojou

Handling: Kyo Aizawa är en japansk tjej på sexton år, som i och med en flytt med sin pappa måste byta skola. Hon var först orolig, men blir sedan överförtjust över att få börja i Seishu-skolan som är kända för sina söta skoluniformer. Hon får dock en smärre chock när hon upptäcker att hennes pappa har skrivit in henne på skolan som en kille. Anledningen till det är att han vill att hon ska bli medlem i deras pojklag i basket, som ska vara det fjärde bästa i Japan. Det innebär inte bara att hon måste låtsas vara kille i skolan, utan även att hon måste bo på pojkinternatet.

Under seriens lopp får man följa hennes kamp för att inte röja sin hemlighet, och dessutom om att passa in. Men inte bara om det, den handlar även om det psykiska trycket, som det faktiskt innebär att dölja sin rätta identitet. Trots att den huvudsakligen handlar om basket, är det tydligt att det är en Shoujo serie. För vad gör man om man blir kär i en kille om man själv är utklädd till en?

Antal volymer:
10

Mitt betyg: 4 av 5. Det här påminner mig väldigt mycket om filmen She's the man och eftersom jag älskar den här sortens historier och problem så är det ju en helt perfekt manga. Humor blandas med romantik, spänning och basket. Men jag är lite besviken på en sak, vilket drar ner betyget. Vad det är kan jag tyvärr inte avslöja för då avslöjas för mycket av handlingen. Men det har med slutet att göra och det faktum att Kyo är en tjej.


Bildkälla.  Bildkälla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela